Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κερδίσει τον Κολοσσό Ρόδου στον πρώτο ημιτελικό του φετινού Super Cup με 72-67.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Αρτούρας Γκουντάιτις και ο Ντέρικ Γυίλιαμς με 14 πόντους ο καθένας, ενώ για τους ηττημένους ο Τ.Ζ. Σταρκς με 20 πόντους.

Το παιχνίδι άρχισε με τις δύο ομάδες να είναι άστοχες, όμως ο Πάρις Λι άνοιξρ το σκορ, με τον Κολοσσό να απαντάει με τρίποντο του Μαρσέλο, ενώ πέρασε και μπροστά με τον Μορέιρα. Ο Παναθηναϊκός ήταν κακός σε άμυνα και επίθεση και ο Κολοσσός Ρόδου πήρε προβάδισμα 2-9. Οι “πράσινοι” είχαν 4 πόντους σε πέντε λεπτά, με τον Ντέρικ να σκοράρει απο τις βολές. Ο Παναθηναϊκός σκόραρε μόνο με βολές εκτός από το πρώτο καλάθι και το follow του Γκουντάιτις και έκανε το 10-12. Ο Παναθηναικός κατάφερε να κλείσει μπροστά την πρώτην περίοδο με 20-18. Στην δεύτερη άρχισε πολύ καλύτερα και έκανε το -8 στο +9. Η ομάδα από την Ρόδο είχε δυσκολευτεί πάρα πολύ στα πρώτα λεπτά της περιόδο και ο Παναθηναϊκός έκανε το σκορ 33-22. Ο Κολοσσός με το τρίποντο του κατάφερε να ρίξει την διαφορά στους 6 πόντους λίγο πριν το τέλος. Παρόλο αυτά ο Παναθηναϊκός έκλεισε μπροστά το πρώτο ημίχρονο με 36-32.

Ο Κολοσσός μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε και προσπέρασε με τρίποντο του Γιαννόπουλο και έκανε το 38-41. Ο Γκριγκόνις βρήκε ρυθμό και έβαλε δύο συνεχόμενα τρίποντα, ενώ για τον Κολοσσό ο Σταρκς ήταν… μόνος του στην επίθεση. Στο τέλος της τρίτης περιόδου οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ όμως ο Λι με το πρώτο του τρίποντο έκανε το σκορ 54-50. Ο Παναθηναϊκός έκλεισε μπροστά και το τρίτο δεκάλεπτο με φοβερό Ντέρικ Γούιλιαμς και το σκορ στο 61-57. Τελευταίο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες ήταν κοντά με τον Κολοσσό να μην τα βάζει κάτω και να βάζει δύσκολο στον Παναθηναϊκό. Ο Μαρσέλο με τρίποντο έφερε το ματς στα ίσια στο 64-64. Η αστοχία του Κολοσσού έφερε τον Παναθηναϊκό στο +4, ένα μικρό αλλά σημαντικό προβάδισμα. Ο Παναθηναϊκός τελικά αν και δυσκολεύτηκε στο τέλος κατάφερε να πάρει το παιχνίδι και την πρόκριση στον τελικό με 72-67.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 16-14, 25-25, 11-10

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading