Η Ελλάδα αντιμετώπισε την Ουκρανία, σε έναν αγώνα που ο νικητής θα ήταν και μόνος του πρώτος στον όμιλο. Η Εθνική μας κατάφερε να κερδίσει με 99-79 με έναν φοβερό Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Οι παράγοντες των Μιλγοούκι Μπακς, από τον Πρόεδρο και τον GM μέχρι τους υπόλοιπους που βρίσκονται μαζί τους στο Μιλάνο, παρακολούθησαν το Ελλάδα – Ουκρανία μαζί με τον Βαγγέλη Λιόλιο. Η συνεργασία τους είναι άριστη, σε σημείο που πλέον την απολαμβάνουν.

Η Εθνική μπήκε δυνατά στην πρώτη περίοδο με μπροστάρη τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, όμως σημαντικές βοήθειες έδωσαν οι Παπανικολάου, Καλάθης, Παπαγιάννης και Αγραβάνης σε άμυνα και επίθεση. Έτσι λοιπόν την πρώτη περίοδο την έκλεισε μπροστά η Εθνική με 23-20. Στην δεύτερη περίοδο η Εθνική δεν μπήκε καλά και η Ουκρανία πήρε το προβάδισμα στο +2, αλλά και στο +6. Τελικά η Ελλάδα δεν έβγαλε αντίδραση και βρέθηκε στο -7 στο ημίχρονο με 39-46.

Στο δεύτερο ημίχρονο πάλι στην αρχή η Ελλάδα δεν μπήκε δυνατά, αλλά στα μισά της περιόδου βρήκε τα πατήματά της και κατάφερε και πήρε προβάδισμα. Παρόλο αυτά η Ουκρανία ήταν πολυ μαχητική και έβαζε δύσκολα στους Έλληνες παίκτες, αλλά δεν μπορούσαν να σταματήσουν τον Γιάννη, παρά μόνο με φάουλ. Η Εθνική έκλεισε την περίοδο με επίμερους σκορ 32-11 και στο +14 με σκορ 71-57. Στην τέταρτη περίοδο η Εθνική μπήκε ακόμα καλύτερα και κατάφερε να κρατήσει την διαφορά. Τρομερό μπάσκετ και μεγάλη νίκη για την Ελλάδα με 99-79.

Πρώτος σκόρερ για την Εθνική μας ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με 41 πόντους, ενώ για την Ουκρανία ο Σβιάτοσλαβ Μιχαϊλιούκ με 26 πόντους.

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading