Η γαλλική ομοσπονδία μπάσκετ δημοσιοποίησε τα μπάτζετ των ομάδων, με την αύξηση σε αυτά της Μονακό και της Βιλερμπάν σε σχέση με πέρυσι να είναι σημαντική.

Η γαλλική ομοσπονδία μπάσκετ (LBN) δημοσιοποιεί κάθε χρόνο τα μπάτζετ των ομάδων της, κάνοντας το ίδιο και για τη σεζόν 2023-24.

Κάπως έτσι, έγινε γνωστό το μπάτζετ δύο συλλόγων που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα, και δη της Μονακό και της Βιλερμπάν. Το μισθολόγιο των δύο ομάδων αυτών έχει σημαντική διαφορά μεγέθους, ωστόσο υπάρχει μία μεγάλη ομοιότητα, αυτή της αύξησης των χρημάτων σε σχέση με πέρυσι.

Συγκεκριμένα, οι Μονεγάσκοι έσπασαν το ρεκόρ τους, καθώς έχουν πλέον μπάτζετ 27 εκατομμυρίων ευρώ. 13 από αυτά αφορούν μισθούς παικτών και προπονητών. Πέρυσι, η ομάδα του Πριγκιπάτου είχε μπάτζετ 20 εκατομμυρίων και χαλούσε 10,8 από αυτά για μισθούς. Η άνοδος είναι σημαντική, αλλά και λογική λόγω της υπογραφής ενός μεγάλου ονόματος, όπως ο Κέμπα Γουόκερ.

Βελτιωμένα νούμερα έχει και η Βιλερμπάν, η οποία λειτουργεί με μπάτζετ 21 εκατομμυρίων ευρώ, 7 από τα οποία αφορούν το μισθολόγιο. Τα αντίστοιχα νούμερα πέρυσι ήταν 15,8 εκατομμύρια μπάτζετ και 4 για μισθούς, επομένως υπάρχει μία ανοδική τάση, λόγω του νέου χορηγού της ομάδας «SKWEEK».

Πηγή: Sportfm

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram