Η Αδριατική λίγκα αναμένεται να εφαρμόσει ένα νέο κανονισμό όσον αφορά τα challenge των προπονητών, ο οποίος έχει σαφείς επιρροές από το τένις.

Ένας από τους κανονισμούς που διαρκώς τα τελευταία χρόνια υφίστανται αλλαγές στο μπάσκετ, είναι αυτός του challenge, της δυνατότητας δηλαδή των προπονητών να αμφισβητήσουν μία διαιτητική απόφαση και να αναγκάσουν την εξέταση του instant replay για πιθανή ανατροπή της.

Στην Ευρωλίγκα και στο NBA πλέον, με βάση νέο κανονισμό, κάθε προπονητής θα έχει δύο challenge στη διάθεσή του. Ωστόσο, στην Αδριατική λίγκα δοκιμάζουν κάτι διαφορετικό!

Συγκεκριμένα, η λίγκα θα εφαρμόσει από τη νέα σεζόν μία διαφορετική πρακτική, η οποία έχει σαφές επιρροές από το τένις. Ο κάθε τεχνικός θα έχει στη διάθεσή του δύο challenge, ωστόσο αν η χρήση τους είναι επιτυχημένη, τότε δεν θα αφαιρούνται! Αν, δηλαδή, ένας προπονητής πάρει το ένα από τα δύο challenge του και δικαιωθεί, τότε θα συνεχίσει να έχει δύο!

Ο μόνος αστερίσκος είναι πως στα δύο τελευταία λεπτά του αγώνα και στην παράταση, οι προπονητές θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο ένα challenge, ανεξαρτήτως αν τους περισσεύουν δύο.

Πηγή: ΣπορτΦμ

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram