Τον Μάρτσιν Μπαλτσερόφσκι, πατέρα του Όλεκ που ανήκει στην ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, προσέλαβε ο Ερασιτέχνης ως τεχνικό σύμβουλο στην ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο.

Ο Παναθηναϊκός προσέλαβε τον Μάρτσιν Μπαλτσερόφσκι, πατέρα του Όλεκ Μπαλτσερόφσκι που αγωνίζεται στην ανδρική ομάδα μπάσκετ του «τριφυλλιού», στη θέση του τεχνικού συμβούλου στην ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο του συλλόγου. Ο 46χρονος πατέρας του νέου άσου των «πράσινων» ήταν παίκτης και προπονητής στην Εθνική ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο στην Πολωνία.

Ο Μάρτσιν Mπαλτσερόφσκι υπήρξε παίκτης μπάσκετ στις μικρές κατηγορίες της Πολωνίας, μέχρι το 2000, τη χρονιά που γεννήθηκε ο «Όλεκ», ένα τροχαίο ατύχημα να τον αφήσει ανάπηρο. Ο Μάρτσιν Μπαλτσερόφσκι δεν το έβαλε κάτω, αλλά στράφηκε στο μπάσκετ με αμαξίδιο, έκανε καριέρα για πολλά χρόνια στη Γερμανία και το 2021 ανέλαβε καθήκοντα προπονητή στην εθνική Πολωνίας με αμαξίδιο. «Ο πατέρας μου βρήκε μια νέα ζωή μετά το ατύχημά του. Μου δίδαξε ότι δεν πρέπει να τα παρατάς ποτέ. Είναι το μεγαλύτερο παράδειγμα για μένα ότι πρέπει πάντα να κοιτάζεις πάντα μπροστά, ποτέ πίσω και να μη σταματάς πουθενά», είχε δηλώσει ο Αλεξάντερ για τον πατέρα του.

Παναθηναϊκός: Απέκτησε τον πατέρα του Μπαλτσερόφσκι

Η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού:

Σε μια σπουδαία κίνηση προχώρησε ο Παναθηναϊκός αφού ενέταξε στο δυναμικό της ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο τον Μάρτσιν Μπαλτσερόφσκι, πατέρα του Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι που αγωνίζεται στην ανδρική ομάδα μπάσκετ του «τριφυλλιού».

Πρόκειται για μια σημαδιακή κίνηση καθώς για πρώτη φορά πατέρας και γιος συνεισφέρουν ταυτόχρονα σε μπάσκετ αρτιμελών και μπάσκετ με αμαξίδιο ταυτόχρονα.

Ο Μάρτσιν Μπαλτσερόφσκι είναι μια σπουδαία μορφή του μπάσκετ με αμαξίδιο στην Πολωνία που ήταν παίκτης και προπονητής στην Εθνική ομάδα.

O 46χρονος που άρχισε να αγωνίζεται σε αμαξίδιο από το 2000 , αγωνιζόταν μέχρι το 1998 με τη φανέλα της Γκόρνικ Βάλμπρσζιχ, ομάδας δεύτερης και τρίτης κατηγορίας της πατρίδας του.

Το 2018 οδήγησε την Εθνική Πολωνίας στην 6η θέση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος (συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία πεντάδα των αγώνων) και από το 2021 είναι ομοσπονδιακός προπονητής της ενώ συμμετείχε και το 2012 στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου.

Σε δήλωση του στο http://www.pao1908.com ο Μάρτσιν Μπαλτσερόφσκι ανέφερε «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα βρίσκομαι στον μεγάλο Παναθηναϊκό και θα τον υπηρετούμε από διαφορετικά πόστα με τον γιο μου. Ανυπομονώ να βοηθήσω ενεργά στην ομάδα από το πόστο μου και να πάμε όσο το δυνατόν ψηλότερα».

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram