Δείτε τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο προολυμπιακό τουρνουά, μετά τις προκρίσεις Γερμανίας, Σερβίας και Καναδά στα ημιτελικά του Μουντομπάσκετ και την εξασφάλιση μιας θέσης στο Παρίσι.

Μετά την ολοκλήρωση των προημιτελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ και την πρόκριση των ΗΠΑ, Γερμανίας, Σερβίας και Καναδά στους «4» της διοργάνωσης, ξεκαθαρίστηκε και το τοπίο αναφορικά με τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο προολυμπιακό τουρνούα.

Οι τέσσερις παραπάνω χώρες εξασφάλισαν την παρουσία τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, ενώ, με δεδομένο πως τόσο η οικοδέσποινα Γαλλία, όσο και το Νότιο Σουδάν από την Αφρική, η Ιαπωνία από την Ασία και η Αυστραλία από την Ωκεανία έχουν τσεκάρει το εισιτήριο για το Παρίσι, μένουν ακόμα τέσσερις θέσεις για να συμπληρωθεί το παζλ των δώδεκα ομάδων που θα δώσουν το «παρών» στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τα τέσσερα αυτά εισιτήρια θα κριθούν σε ισάριθμα προολυμπιακά τουρνουά, στα οποία και θα συμμετέχουν από έξι ομάδες.

Πλέον, οι ομάδες αυτές έγιναν γνωστές και είναι οι εξής: Πολωνία, Κροατία, Μπαχρέιν, Καμερούν, Μπαχάμες, Ελλάδα, Ιταλία, Λετονία, Σλοβενία, Λιθουανία, Μαυροβούνιο, Ισπανία, Γεωργία, Φινλανδία, Βραζιλία, Πουέρτο Ρίκο, Δομινικανή Δημοκρατία, Μεξικό, Λίβανος, Νέα Ζηλανδία, Φιλιππίνες, Αίγυπτος, Ανγκόλα, Ακτή Ελεφαντοστού.

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram