Γερμανία και Σερβία έκλεισαν θέση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ,μετά τον αποκλεισμό της Σλοβενίας από τον Καναδά στα προημιτελικά του Μουντομπάσκετ 2023!

Την παρθενική του πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ πανηγύρισε το απόγευμα της Τετάρτης (06/09) ο Καναδάς, επικρατώντας μετά από ένα εντυπωσιακό ματς με 100-89 της Σλοβενίας του Λούκα Ντόντσιτς!

Πέρα από τους Καναδούς, λόγο για να χαμογελούν για αυτό το αποτέλεσμα έχουν τόσο η Γερμανία, όσο και η Σερβία, δύο ομάδες που βρίσκονται ήδη στα ημιτελικά της διοργάνωσης, μετά τις προκρίσεις τους επί της Λετονίας και Λιθουανίας αντίστοιχα.

Και αυτό διότι, μετά τον αποκλεισμό των Σλοβένων, οι δύο ευρωπαϊκές ομάδες – μόνο οι δύο καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες του Μουντομπάσκετ παίρνουν την πρόκριση – εξασφάλισαν την παρουσία τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το ερχόμενο καλοκαίρι, κλείνοντας έτσι θέση στο μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός, μετά και την οικοδέσποινα Γαλλία.

Συγκεκριμένα, εκτός από την οικοδέσποινα Γαλλία τη θέση τους στους Αγώνες του Παρισιού έχουν εξασφαλίσει οι Γερμανία, Σερβία από την Ευρώπη, Καναδάς και ΗΠΑ από την Αμερική, Νότιο Σουδάν από την Αφρική, Ιαπωνία από την Ασία και Αυστραλία από την Ωκεανία. Τα υπόλοιπα τέσσερα εισιτήρια θα δοθούν από τα Προολυμπιακά τουρνουά που θα διεξαχθούν το επόμενο καλοκαίρι.

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram