Ο Νούνι Όμοτ, ο παίκτης που τραυμάτισε τον Μπόρισα Σίμαντιτς φέρεται να έχει δεχθεί ρατσιστικά μηνύματα σύμφωνα με την καταγγελία της ομοσπονδίας μπάσκετ του Νοτίου Σουδάν.

Η είδηση που τάραξε συθέμελα το Mundobasket 2023 δεν ήταν άλλη από τον σοβαρό τραυματισμό του Μπόρισα Σίμανιτς.

Ο Σέρβος μπασκετμπολίστας είχε χτυπήσει κατά τη διάρκεια του αγώνα με το Νότιο Σουδάν με αποτέλεσμα να χάσει το νεφρό του!

Αν μη τι άλλο ήταν κάτι που συγκλόνισε το παγκόσμιο μπάσκετ, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που -αρχικά- δεν φαινόταν ότι ο τραυματισμός του ήταν σοβαρός.

Η ομοσπονδία του Νοτίου Σουδάν αφού εξέφρασε την συμπαράστασή της στον Σίμανιτς και τον Νούνι Όμοτ να στέκεται στο πλευρό του συναθλητή του, στη συνέχεια έγινε λόγος για ρατσιστική παρενόχληση στον παίκτη της ομάδας.

Η ανακοίνωση του Νοτίου Σουδάν

«Η ομοσπονδία μπάσκετ του Νότιου Σουδάν πληροφορήθηκε για τον τραυματισμό του Μπόρισα Σίμαντις και την απώλεια του ενός νεφρού του ως αποτέλεσμα του περιστατικού που έλαβε χώρα στον αγώνα της προηγούμενης εβδομάδας κόντρα στην Σερβία για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το περιστατικό περιλάμβανε επαφή μεταξύ του Σέρβου μπασκετμπολίστα κα του παίκτη του Νοτίου Σουδάν, Νούνι Όμοτ. Αμέσως μετά οι διαιτητές είδαν τη φάση και δεν καταλόγισαν φάουλ στον Όμοτ. Εκείνη τη στιγμή, ούτε η Ομοσπονδία αλλά ούτε και ο παίκτης γνώριζαν την σοβαρότητα του τραυματισμού του Σίμανιτς. Αυτό που συνέβη ήταν ακούσιο και ατυχές.

“Λυπάμαι βαθύτατα για τα νέα με τον τραυματισμό του Σίμανιτς. Ως αθλητής καταλαβαίνω απόλυτα την σοβαρότητα της κατάστασης και λυπάμαι πολύ για αυτό που έγινε. Κανείς παίκτης δεν πρέπει να περάσει κάτι τέτοιο. Προσεύχομαι για την ανάρρωση του Σίμανιτς και την γρήγορη επιστροφή του στο παρκέ” – Νούνι Όμοτ.

H ομοσπονδία θα ήθελε να αντιμετωπίσει περαιτέρω τον ρατσισμό και την παρενόχληση που υπέστη ο παίκτης Νούνι Όμοτ μετά την είδηση της άσχημης εξέλιξης. Καταδικάζουμε κάθε μορφή ρατσισμού προς τον παίκτη. Το μπάσκετ είναι ένας σπορ που έχει αναγνωριστεί ότι φέρνει τον κόσμο πιο κοντά και δεν χρησιμοποιείται ως μέσο προκατάλλειψης.

Τέλος, προσευχόμαστε και δίνουμε τις καλύτερες ευχές μας στον Μπόρισα Σίμανιτς».

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram