Η Ομοσπονδία της Σερβίας επιβεβαίωσε ότι ο Μπόρισα Σίμανιτς υποβλήθηκε σε επέμβαση μετά το χτύπημα που δέχτηκε ενάμιση λεπτό πριν από το τέλος του αγώνα με το Νότιο Σουδάν και του αφαιρέθηκε το τραυματισμένο νεφρό!

Ο Μπόρισα Σίμανιτς έχασε το νεφρό του μετά το χτύπημα που δέχτηκε ενάμιση λεπτό πριν από το τέλος του αγώνα με το Νότιο Σουδάν, όπως επιβεβαίωσε η Ομοσπονδία Μπάσκετ της Σερβίας!

Αν και οι αρχικές ιατρικές εκτιμήσεις ανέφεραν ότι η νεφρική λειτουργία του Σέρβου φόργουορντ δεν επηρεάστηκε, εντούτοις προέκυψαν επιπλοκές και χρειάστηκε να υποβληθεί σε νέα επέμβαση στη Μανίλα. Οι γιατροί ανέφεραν ότι η αφαίρεση του τραυματισμένου νεφρού ήταν η μοναδική επιλογή για τον Σίμανιτς.

«Λόγω της εμφάνισης επιπλοκών στο τραυματισμένο νεφρό που προέκυψαν κατά τη μετεγχειρητική πορεία, ο Μπόρισα Σίμανιτς υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση στις 3 Σεπτεμβρίου. Λόγω επιπλοκών στη ζωτικότητα του νεφρικού ιστού, έπρεπε να αφαιρεθεί ολόκληρο το νεφρό» εξήγησε ο γιατρός της Εθνικής Σερβίας, Μπόρισα Ραντοβάνοβιτς.

Ο Σίμανιτς δέχθηκε ένα χτύπημα στο αριστερό νεφρό προς το τέλος του τελευταίου αγώνα της φάσης των ομίλων με το Νότιο Σουδάν και ο αντίπαλός του, Νούνι Όμοτ ζήτησε δημόσια συγγνώμη για το περιστατικό στο οποίο δεν είχε σκοπό να τραυματίσει τον Σέρβο μπασκετμπολίστα. Πλέον ο 25χρονος Σέρβος θα ακολουθήσει αρκετούς μήνες αποθεραπείας, αισιοδοξώντας ότι θα συνεχίσει την επαγγελματική καριέρα του.

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram