Με την παρουσία τους στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι ΗΠΑ και Καναδάς εξασφάλισαν παράλληλα και τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Διπλό στόχο πέτυχαν οι ΗΠΑ και Καναδάς, μέσω του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Από τη μία, αμφότερες εξασφάλισαν την παρουσία τους στα προημιτελικά της διοργάνωσης, οπότε είναι στο «παιχνίδι» για ένα μετάλλιο. Από την άλλη, όμως, το άλλο σημαντικό για εκείνες είναι ότι με την παρουσία τους στην οκτάδα είναι οι δύο κορυφαίες της Αμερικής και έτσι πήραν το εισιτήριο για την απευθείας συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Από ‘κει και πέρα, μένει μόνο να γίνουν γνωστές ποιες δύο ευρωπαϊκές ομάδες θα τσεκάρουν το απευθείας εισιτήριό τους για τη Γαλλία, το επόμενο καλοκαίρι, εκτός φυσικά από την οικοδέσποινα. Αυτό, θα το πάρουν οι δύο κορυφαίες –βάσει κατάταξης- και συγκεκριμένα οι Ιταλία, Γερμανία, Λετονία, Λιθουανία, Σερβία και Σλοβενία.

Τέλος, εκτός από τις ΗΠΑ και Καναδά από την Αμερική, μέσω του Παγκοσμίου Κυπέλλου την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 έχουν πάρει ακόμη Νότιο Σουδάν από Αφρική, Ιαπωνία από Ασία και Αυστραλία από Ωκεανία.

Πηγή: ΣπορτΦμ

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram