Οι δηλώσεις του Δημήτρη Ιτούδη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας από το υπόλοιπο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Για 27 λεπτά η Ελλάδα έκανε συγκινητική προσπάθεια, αλλά στο τέλος έμεινε από δυνάμεις και λύγισε από τη Λιθουανία (92-67), που σημαίνει τον μαθηματικό αποκλεισμό της από τη συνέχεια του Παγκοσμίου.

Μετά το ματς, ο Δημήτρης Ιτούδης αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια της Εθνικής, που δεν είχε όμως διάρκεια στο παιχνίδι της, αλλά και στο μέλλον της ομάδας μετά τη διοργάνωση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Συγχαρητήρια στη Λιθουανία, της εύχομαι τύχη στη συνέχεια. Δεν ξεκινήσαμε καλά το ματς, αλλά είχαμε καλύτερη εικόνα στη συνέχεια. Σκοράραμε 43 πόντους στο πρώτο μέρος. Θέλω να ξεχωρίσω μία στιγμή, στο 61-55 για εκείνους. Κάναμε ένα κακό σουτ, φάγαμε το τρίποντο από τον Μοτιεγιούνας. Μας πόνεσε αυτή η φάση. Η Λιθουανία έβαλε τα τρίποντα στο β’ μέρος και μας σκότωσε ψυχολογικά. Έβαλαν σουτ στο τέλος των επιθέσεων και πήραν ώθηση ψυχολογική για να κερδίσουν το ματς.

Συνολικά δεν προκριθήκαμε στα προημιτελικά, έχουμε όμως ακόμη έναν αγώνα. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε με περηφάνια την Κυριακή. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ταξίδεψε και γι’ αυτό τους χειροκροτήσαμε στο τέλος. Δεν ανταγωνίζεσαι για να αποκλειστείς, η ομάδα έδειξε χαρακτήρα στο τουρνουά. Χάναμε 7-0, αλλά δεν βιαστήκαμε, δεν πήραμε timeout. Αυτοί οι παίκτες έδειξαν χαρακτήρα. Πρέπει να έχεις συνέχεια, όχι για ένα δεκάλεπτο ή για τρία.

Όποιος κι αν φοράει τη φανέλα της Εθνικής, θέλει τα καλύτερα. Χάρη μας κάνουν όσοι έρχονται. Πρέπει να συνεχίσουμε. Έχουμε θέληση, είμαστε περήφανος λαός, αγαπάμε το μπάσκετ και τον αθλητισμό. Επιτρέψτε μου να κοιτάξω τον αγώνα της Κυριακής και τότε θα σας απαντήσω για το μέλλον της Εθνικής. Έχω πει ότι αυτή η ομάδα έχει δείξει χαρακτήρα, έχει ξεπεράσει τα εμπόδια, έμεινε μαζί και πάλεψε μαζί.

Θέλαμε να προκριθούμε στα προημιτελικά. Από τέτοιες ήττες, μπορείς να γίνεις δυνατότερος, πιο έξυπνος, πιο σκληρός. Γι’ αυτό στέκομαι στη συνέχεια. Πρέπει να είμαστε αφοσιωμένοι για να βοηθάμε τη χώρα μας, να είμαστε καλοί συμπαίκτες. Το είχαμε φέτος αυτό. Όλοι θέλουν νίκες, όμως δεν είναι δεδομένο ότι όλοι αγαπούν αυτό που κάνουν. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Αυτή η ομάδα έχει μέλλον. Θέλουμε να είμαστε υγιείς και κοιτάζουμε τις επόμενες προκλήσεις».

Πηγή: ΣπορτΦμ

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram