Οι τρεις Αντετοκούνμπο, αλλά και ο νατουραλιζέ Γουόκαπ είναι στην 22μελή προεπιλογή της Εθνικής ομάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Εκτός Σλούκας, Καλάθης και Ντόρσεϊ, μέσα Μαντζούκας και Ζούγρης.

Την 22μελη προεπιλογή για το Παγκόσμιο Κύπελλο (25/8-10/9) έκανε γνωστή ο Δημήτρης Ιτούδης. Σε αυτή βρίσκονται τα ονόματα των Αντετοκούνμπο, με τον Γιάννη όμως να παραμένει εξαιρετικά αμφίβολος λόγω της πρόσφατης επέμβασης που έκανε στο γόνατο, ενώ για ανάλογο πρόβλημα υπάρχει ερωτηματικό και για την παρουσία του Κώστα.


Από τη λίστα απουσιάζουν, όπως είχε γίνει ήδη γνωστό προκειμένου να ξεκουραστούν αυτό το καλοκαίρι, οι Κώστας Σλούκας και Νικ Καλάθης, όπως και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, καθώς προτιμήθηκε για τη θέση του νατουραλιζέ ο Tόμας Γουόκαπ.


Στην προεπιλογή βρίσκονται δύο παίκτες που ξεχώρισαν με την Εθνική Νέων Ανδρών που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό U20, ο Λευτέρης Μαντζούκας και (για πρώτη φορά) ο Βαγγέλης Ζούγρης.


Επίσης επιστρέφει ο Ντίνος Μήτογλου, που εξέτισε την τιμωρία του για χρήση απαγορευμένης ουσίας και είναι πλέον διαθέσιμος.

Η προετοιμασία αρχίζει τη Δευτέρα στο ΟΑΚΑ και περιλαμβάνει φιλικά απέναντι στη Σλοβενία εκτός (2/8) και εντός έδρας (4/8), με Σερβία (8/8) και Ιταλία (10/8) στο ΟΑΚΑ, καθώς επίσης με ΗΠΑ (18/8) και Γερμανία (19/8) στο Άμπου Ντάμπι. Στην πρώτη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου η Εθνική ομάδα θα αντιμετωπίσει στη Μανίλα την Ιορδανία, τις ΗΠΑ και τη Νέα Ζηλανδία.

Πηγή: SportFm

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram