Ο GM των Κινγκς μίλησε για την απόκτηση του Σάσα Βεζένκοφ και τις αμφιβολίες που δημιουργήθηκαν όσον αφορά το αν θα γίνει πραγματικότητα μετά την απώλεια της Ευρωλίγκας για τον Ολυμπιακό.

Έτοιμος για να «λάμψει» στο κορυφαίο επίπεδο είναι ο Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος αποχώρησε από τον Ολυμπιακό έτσι ώστε να ενταχθεί στους Κινγκς και να αγωνιστεί στα παρκέ του ΝΒΑ.

O GM της ομάδας του Σακραμέντο, Μόντε ΜακΝέρ, μίλησε στο «Athletic» για την υπόθεση του Βούλγαρου φόργουορντ, τα χρόνια που χρειάστηκαν μέχρι αυτή να ολοκληρωθεί, αλλά και τις περιπλοκές που προέκυψαν μετά την απώλεια της Ευρωλίγκας για τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το πώς επηρεάστηκε η υπόθεση από την απώλεια της Ευρωλίγκας:«Αναρωτηθήκαμε αν ήθελε ο Βεζένκοβ να επιστρέψει και να ολοκληρώσει τη δουλειά. Τότε ξέραμε ότι θα έπρεπε να του δώσουμε μία ανταγωνιστική προσφορά».

Για το ότι οι Ευρωπαίοι παίκτες είναι άγνωστοι στο ΝΒΑ:«Πολλοί ακούνε για ξένους, δεν τους ξέρουν και αυτοί έρχονται εδώ και ξαφνικά είναι Μίροιτς ή οι Μπογκντάνοβιτς (Μπόγκνταν και Μπόγιαν) ή οι Μπιέλιτσα. Ή μπορείς να κοιτάξεις πίσω και να δεις τους Πέτζα και τους Τούρκογλου. Και μόλις έρθουν εδώ, τότε ο κόσμος ενθουσιάζεται μαζί τους. Αλλά νομίζω ότι οι φίλαθλοι αισθάνονται έκπληκτοι, επειδή δεν τους γνωρίζουν καλά και δεν ξέρουν όσο μπορούν να κάνουν».

Για το πώς ξεκίνησε η υπόθεση του Βεζένκοφ:«Ο Κόλιν Μοντάγκ είναι ο επικεφαλής των αναλυτών μας. Ήταν ίσως ο πρώτος που θυμάμαι να ασχολείται με τον Σάσα. Έχει ικανότητα να βρίσκει πολλούς ελκυστικούς ξένους παίκτες, τόσο στο Draft, όσο και στην αγορά των ελεύθερων ή για μία ανταλλαγή. Αυτό έγινε πριν από δύο χρόνια, όταν ο Σάσα ήταν ο τύπος για τον οποίο μας ενημέρωσε ο Μόνταγκ. Είχανε κάποιους διεθνείς συμβούλους που τον είδαν, αλλά άρχισαν να τον παρακολουθούν και οι δικοί μας σκάουτς, μέχρι τον αντιπρόεδρο του έμψυχου δυναμικού και τον βοηθό GM. Όλοι είπαν ότι “αυτός ο τύπος είναι καλός”. Οπότε ήταν μία διαδικασία που κράτησε για πολλούς μήνες, αν όχι για δύο χρόνια και κατέληξε στο σημείο που κάναμε την ανταλλαγή. Τότε δεν ξέραμε αν θέλει να έρθει».

Πηγή: ΣπορτΦμ

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram