Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει οριστικά το ρόστερ της Εθνικής για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αρκετά ερωτηματικά, με κυριότερο του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Η έναρξη της προετοιμασίας της Εθνικής για το Παγκόσμιο Κύπελλο πλησιάζει, αλλά μέχρι τις 24 Ιουλίου αρκετά ερωτηματικά μένει να απαντηθούν, ενώ υπάρχουν ήδη απώλειες. Ο Δημήτρης Ιτούδης και οι συνεργάτες του περιμένουν να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο για να ανακοινώσουν την προεπιλογή για τη μεγάλη διοργάνωση του Αυγούστου.

Το μεγάλο ερωτηματικό έχει να κάνει με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μετά από την παρουσία του στην Κίνα για εμπορικούς λόγους, ο Greek Freak έχει επιστρέψει, αλλά ακόμη δεν έχει κάνει σαφές αν θα είναι διαθέσιμος ή όχι. Η επέμβαση που έκανε πριν περίπου έναν μήνα στο γόνατό του δεν είναι σύμμαχος και αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ της συμμετοχής του, παρότι ο ίδιος θέλει να τις εξαντλήσει. Οι Μπακς είναι σαφές πως θα ήθελαν να απέχει, προκειμένου να κάνει το πρόγραμμα αποκατάστασης που πρέπει να την ηρεμία του και να μην καταπονηθεί επιπλέον. Ο τελευταίος λόγος πάντως ανήκει στον παίκτη, που φέρεται να έχει συστάσεις από τους γιατρούς

Ανάλογη είναι και η περίπτωση του αδερφού του, Κώστα, που έκανε επίσης πρόσφατα έναν καθαρισμό στο γόνατό του και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα μπορέσει να παίξει. Πρόβλημα τραυματισμού στον ώμο αντιμετωπίζει και ο Ιωάννης Παπαπέτρου, που για τον συγκεκριμένο λόγο έχασε και τα τελευταία ματς των τελικών της Αδριατικής Λίγκας, οπότε κι αυτός είναι αμφίβολος. Υπάρχει επίσης η δεδομένη απουσία του Κώστα Σλούκα, που αυτό το καλοκαίρι θέλει να απέχει, ενώ εκκρεμεί η απάντηση του Νικ Καλάθη, που έχοντας σε εκκρεμότητα και το μέλλον του (αφού δύσκολα θα μείνει στη Φενέρμπαχτσε) και όντας αρκετά επιβαρυμένος από μια ακόμη γεμάτη σεζόν, στα 34 εξετάζει το ενδεχόμενο να πάρει… ρεπό. Σύμφωνα με την Live Sport, έχει αποφασίσει να απέχει και ο Λεωνίδας Κασελάκης.

Θεωρείται δεδομένο ότι στην προετοιμασία δεν θα είναι ο Τάιλερ Ντόρσεϊ. Άλλωστε με δεδομένη την απουσία του Σλούκα και πιθανή αυτή του Καλάθη, η επιλογή του Τόμας Γουόκαπ στη θέση του μοναδικού νατουραλιζέ που επιτρέπει η FIBA είναι μονόδρομος για τα γκαρντ. Στην προεπιλογή από τους «παλιούς» θα είναι μεταξύ άλλων οι Παπανικολάου, Παπαγιάννης, Αγραβάνης, Θανάσης Αντετοκούνμπο αλλά και ο Μήτογλου, που έχει να αγωνιστεί περίπου 16 μήνες λόγω της τιμωρίας του. Φυσικά θέση στην προετοιμασία και πιθανώς στη δωδεκάδα θα έχουν και αρκετά νέα παιδιά, όπως οι Μωραΐτης, Λούντζης, Φλιώνης, Νετζήπογλου, Ρογκαβόπουλος και Μαντζούκας.

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram