Οι Κινγκς συμφώνησαν για νέο τριετές συμβόλαιο με τον Χάρισον Μπαρνς. Τι σημαίνει αυτό για τον Σάσα Βεζένκοφ και τον Ολυμπιακό.

Οι Κινγκς ήρθαν σε συμφωνία με τον Χάρισον Μπαρνς για νέο τριετές συμβόλαιο, το οποίο θα αποφέρει στον 31χρονο φόργουορντ συνολικά 54 εκατ. δολάρια, δηλαδή περίπου 18 εκατ. δολάρια ετησίως. Την είδηση επιβεβαίωσε και ο ατζέντης του παίκτη. Με την κίνηση αυτή το Σακραμέντο κράτησε σε καλή τιμή έναν βασικό του παίκτη, που ήταν περιζήτητος στην αγορά, ενώ παράλληλα διατήρησε ένα αρκετά καλό ποσό στο salary cap για τις επόμενες κινήσεις του.

Η παραμονή του Μπαρνς, που αγωνίζεται στις θέσεις «3» και «4», δεν επηρεάζει αγωνιστικά τον Σάσα Βεζένκοφ, αφού ούτως ή άλλως το πλάνο των Κινγκς προέβλεπε παραμονή του και στον Βούλγαρο θέλουν να δώσουν συμπληρωματικό ρόλο στα φόργουορντ, πίσω από τον Μπαρνς και τον Κίγκαν Μάρεϊ.

Οι Κινγκς έχουν διαθέσιμο πλέον ένα ποσό της τάξεως των 18 εκατ. δολαρίων στο salary cap, καθώς επίσης και την Roοm Exception που αγγίζει τα 8 εκατ. δολάρια. Προτεραιότητά τους είναι να υπογράψουν επέκταση με τον Ντομάντας Σαμπόνις, που από τα 22 εκατ. δολάρια το χρόνο θα φτάσει ή θα ξεπεράσει τα 30 εκατ. δολάρια, συνεπώς θα τους μείνουν διαθέσιμα άλλα περίπου 10 εκατ. δολάρια, συν την Room Exception, αλλά και την Trade Exception (περίπου 12 εκατ. δολάρια) που δεν αφορά τον Βεζένκοφ καθώς μπορεί να ξοδευτεί μόνο για παίκτη με ανταλλαγή.

Αφού τελειώσει και το θέμα του Σαμπόνις, θα γίνει σαφές το ακριβές ύψος της πρότασης στον Βεζένκοφ. Εφόσον είναι κοντά στα 8 εκατ. δολάρια ετησίως, θα μιλάμε για ένα ποσό «καθαρό» στους λογαριασμούς του παίκτη που θα υπερβαίνει κατά λίγο τα 4 εκατ. ευρώ τον χρόνο, ενώ ο 27χρονος άσος θα έχει να καλύψει και τις 750.000 από το buy out του 1,5 εκατ. που προβλέπεται για τον Ολυμπιακό, εφόσον αποφασίσει να πάει στο ΝΒΑ. Αξίζει να σημειωθεί πως ο MVP της Ευρωλίγκας ζητεί διετές κι όχι τριετές συμβόλαιο με τους Κινγκς, καθώς αφενός μεν δεν θέλει να δεσμευτεί για πολύ καιρό με ομάδα του ΝΒΑ προτού δει τις συνθήκες εκεί κι αφετέρου θεωρεί πως αν πάει τελικά στις ΗΠΑ, θα μπορέσει μέσα στα δύο πρώτα χρόνια να ανεβάσει σημαντικά το κασέ του.

Πλέον οι αμέσως επόμενες μέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για το μέλλον του Σάσα Βεζένκοφ και τον Ολυμπιακό, ο οποίος εφόσον ο παίκτης δεν επιλέξει το ΝΒΑ, του έχει διαμηνύσει πως θα υπογράψει νέα επέκταση με αποδοχές που σε βάθος τετραετίας θα ξεπεράσουν τα 9 εκατ. και θα πλησιάσουν τα 10 εκατ. ευρώ «καθαρά».

Πηγή: SportFm

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram