Λίγες ημέρες πριν τη διαδικασία στο CAS, ο Αλέξης Κούγιας θα αναλάβει τον Ντίνο Μήτογλου για την υπόθεση ντόπινγκ.

Αναλαμβάνει τον Ντίνο Μήτογλου για την υπόθεση ντόπινγκ ο Αλέξης Κούγιας. Ο Έλληνας παίκτης όλο αυτό το διάστημα συνεργαζόταν με τον Σοφοκλή Πιλάβιο, ωστόσο, ο 57χρονος δικηγόρος είναι μέλος του CAS και δεν μπορούσε να εμπλακεί περισσότερο, στο ζήτημα του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού.

Έτσι, την υπόθεση θα αναλάβει ο γνωστός ποινικολόγος και στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου αναμένεται η ακροαματική διαδικασία στο CAS για την τιμωρία που έχει επιβληθεί από τη FIBA στον Μήτογλου για χρήση παράνομων ουσιών.

Ο 27χρονος θα καταθέσει μήνυση στη γιατρό που του χορήγησε τις απαγορευμένες ουσίες και ευελπιστεί να καταφέρει να επιστρέψει στα παρκέ νωρίτερα από τις 25 Νοεμβρίου του 2024, που εκπνέει η τιμωρία του από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε για την υπόθεση του Μήτογλου, το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια αναφέρει: «Το δικηγορικό μας γραφείο ανακοινώνει ότι ο διεθνής και με διεθνή καριέρα μπασκετμπολίστας, Ντίνος Μήτογλου ανέθεσε στον επικεφαλής του γραφείου μας, κο Αλέξιο Κούγια, την υπεράσπιση των νομίμων δικαιωμάτων του, σε όλα τα επίπεδα της δικαστικής ταλαιπωρίας, την οποίαν αντιμετωπίζει.

Όπως είναι γνωστό, ο κος Μήτογλου εν αγνοία του και εξαπατηθείς από μια αδίστακτη Ελληνίδα γιατρό, η οποία ήδη αντιμετωπίζει σοβαρότατες κακουργηματικές κατηγορίες, έλαβε απαγορευμένες ουσίες τις οποίες η συγκεκριμένη γιατρός τον είχε διαβεβαιώσει ότι είναι νόμιμες και καθόλου επισφαλείς για την υγεία του. Κατόπιν ελέγχου από τις αρμόδιες αρχές, απεδείχθη το εντελώς αντίθετο.

Η εντολή την οποίαν έχουμε λάβει από τον κο Μήτογλου είναι αφενός μεν να συνεργαστούμε με τον εν Ελλάδι δικηγόρο του, κο Σοφοκλή Πιλάβιο και τους δικηγόρους τους οποίους έχει επιλέξει για να τον υπερασπιστούν στην δικαστική διαδικασία που αφορά την ποινική του μεταχείριση και την απαγόρευση που του έχει επιβληθεί να μην αγωνίζεται επί 32 μήνες, αλλά κυρίως να υποβάλουμε μήνυση εις βάρος αυτής της κακοποιού γιατρού, διότι διέπραξε εις βάρος του κου Μήτογλου το κακούργημα της εκθέσεως σε κίνδυνο ζωής, αφού τα χορηγηθέντα στον κο Μήτογλου σκευάσματα μετά βεβαιότητος μπορούν να προκαλέσουν στο μέλλον σοβαρότατο κίνδυνο, ακόμη και για την ίδια τη ζωή του.

Με την υποβολή αυτής της μηνύσεως, γι’ αυτό το κακούργημα, αποδεικνύεται η παντελής αθωότητα του κου Μήτογλου, αφού αυτός ποτέ δεν θα ελάμβανε την οιανδήποτε ουσία εάν γνώριζε ότι αυτή αφενός μεν είναι παράνομη, αφετέρου δεν θα διακινδύνευε την ίδια του τη ζωή
»

Πηγή: SportFm

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram