Ο νέος CEO της Ευρωλίγκας, Παούλιους Μοτιεγιούνας, ανακοίνωσε πως η προχωράει η καθιέρωση salary cap στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, ενώ υπάρχουν σκέψεις για προσθήκη play-in!

Μεγάλες αλλαγές προαναγγέλονται στην Ευρωλίγκα!

Ο νέος CEO της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, Παούλιους Μοτιεγιούνας, έδωσε συνέντευξη Τύπου για τις καινοτομίες που αναμένεται να εισαχθούν στην κορυφαία ευρωπαϊκή από τη διοργάνωση, με κυριότερες το salary cap και τα play-in!

Όσον αφορά το πρώτο, που πρόκειται στην ουσία για ένα ανώτατο όριο στα ποσά που θα μπορούν να ξοδεύουν οι ομάδες για το μισθολόγιό τους, ο Λιθουανός ήταν ξεκάθαρος ότι έχουν γίνει τα πρώτα βήματα για την καθιέρωσή του. «Θα έλεγα ότι προχωράμε επιτυχώς προς αυτό. Συνάντησα μια ομάδα εργασίας που εργάζεται για αυτό το θέμα, και έχει ήδη προχωρήσει πολύ. Πρέπει να επιβεβαιώσουμε όλες τις λεπτομέρειες, να ενοποιήσουμε τις θέσεις και τις σκέψεις κάθε ομάδας και να πατήσουμε το κουμπί έναρξης», ανέφερε συγκεκριμένα.

Σχετικά με τα play-in τουρνουά, που είναι ουσιαστικά ένας τρόπος να δίνεται σε ακόμη περισσότερες ομάδες η ευκαιρία να διεκδικήσουν μία θέση στα playoffs (στα πρότυπα του ΝΒΑ), ο Μοτιεγιούνας τόνισε ότι υπάρχουν συζητήσεις, όμως όχι τόσο προχωρημένες ώστε να θεωρείται βέβαιη η ένταξή τους στο πρόγραμμα. «Υπάρχουν συζητήσεις για το play-in, θα μιλήσουμε με τους συλλόγους. Η βάση του πρωταθλήματός μας είναι ότι κάθε ομάδα παίζει με κάθε ομάδα. Αυτός είναι ο βασικός άξονας στον οποίο πρέπει να μείνουμε και να μην επιστρέψουμε στο ότι υπάρχουν όμιλοι, κάποιες ομάδες έρχονται σε μια συγκεκριμένη πόλη και άλλες όχι. Αυτό σίγουρα δεν θα αλλάξει», τόνισε αναλυτικά.

Πηγή: SportFm

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram