Το φύλλο αγώνα του τέταρτου τελικού της Basket League αναφέρει ότι ο αγώνας διεκόπη με υπαιτιότητα του Παναθηναϊκού, αφού δεν μπόρεσε να εκκενώσει το γήπεδο στον χρόνο που έπρεπε!

Σε οριστική διακοπή οδηγήθηκε τελικώς ο τέταρτος τελικός της Basket League ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, μετά τη ρίψη κροτίδων και φωτοβολίδων που έπεσαν 2:46′ πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου από φίλους των γηπεδούχων κοντά στον πάγκο των «ερυθρόλευκων».

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν και μετά την ανακοίνωση της εκκένωσης του γηπέδου, με τη διαιτητική τριάδα να κρίνει πως δεν μπορεί να συνεχιστεί ο αγώνας, διακόπτοντας οριστικά το ματς, με τον Ολυμπιακό να στέφεται πρωταθλητής.

Το φύλλο αγώνα, μάλιστα, είναι πολύ επιβαρυντικό για τον Παναθηναϊκό. Σε αυτό αναφέρεται πως οι «πράσινοι» έλαβαν την εντολή να εκκενώσουν το γήπεδο μέσα σε μία ώρα και δέκα λεπτά, κάτι το οποίο δεν κατέστη δυνατό, ενώ επίσης μετά την εκκένωση δεν υπήρχε ο απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός για τη συνέχιση του αγώνα. Αυτό καθιστά το «τριφύλλι» υπαίτιο για τη διακοπή, κάτι που έφερε τον μηδενισμό του και τη νίκη του Ολυμπιακού με 20-0.

Όλα αυτά θα επισύρουν σίγουρα βαρύτατες ποινές για τους «πράσινους, που κινδυνεύουν με 4-6 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, ποινή αφαίρεσης δύο βαθμών και βαρύ χρηματικό πρόστιμο.

Πηγή: ΣπορτΦμ

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram