Η βαριά ποινή που προβλέπεται να δεχθεί ο Παναθηναϊκός με βάση τα όσα αναφέρει το Άρθρο 25 για την οριστική διακοπή του τέταρτου αγώνα των τελικών της Basket League.

Σε οριστική διακοπή οδηγήθηκε τελικώς ο τέταρτος τελικός της Basket League ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, μετά τη ρίψη κροτίδων και φωτοβολίδων που έπεσαν 2:46′ πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου από φίλους των γηπεδούχων κοντά στον πάγκο των «ερυθρόλευκων».

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν και μετά την ανακοίνωση της εκκένωσης του γηπέδου, με τη διαιτητική τριάδα να κρίνει πως δεν μπορεί να συνεχιστεί ο αγώνας, διακόπτοντας οριστικά το ματς, με τον Ολυμπιακό να στέφεται πρωταθλητής.

Πλέον, οι «πράσινοι» βρίσκονται αντιμέτωποι με βαριά «καμπάνα» μετά τα όσα συνέβησαν απόψε στο ΟΑΚΑ και με το γεγονός πως ο αγώνας διεκόπη με υπαιτιότητά τους.

Σύμφωνα λοιπόν με το Άρθρο 25, το «τριφύλλι» κινδυνεύει με ποινή τριών αγωνιστικών κεκλισμένων των θυρών, με αφαίρεση δύο βαθμών, αλλά και με χρηματικό πρόστιμο που μπορεί να φτάσει τις 20.000 ευρώ.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει το Άρθρο 25:

1) Ποινή αποκλεισμού τριών (3) αγωνιστικών ημερών, επιβάλλεται στην περίπτωση επεισοδίων μέσα στον αγωνιστικό χώρο εάν ο αγώνας διεκόπη οριστικά λόγω των επεισοδίων αυτών. Επίσης επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο από 8.800 έως 15.000 ευρώ.

2)Στην περίπτωση αυτή εκτός από τον μηδενισμό της υπαίτιας ομάδας ή ομάδων επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης δύο (2) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του οικείου Πρωταθλήματος που αγωνίζεται η υπαίτια ομάδα έστω και αν η οριστική διακοπή συνετελέσθη σε αγώνα Κυπέλλου.

3) Αν τα επεισόδια γίνουν σε αγώνες της φάσης play offs, η ομάδα της υπαίτιας ΚΑΕ αποκλείεται αυτόματα από τους αγώνες της φάσης αυτής και προκρίνεται η αντίπαλος ομάδα ανεξάρτητα από τα μέχρι εκείνη τη στιγμή μεταξύ τους αποτελέσματα. Η αφαίρεση βαθμών γίνεται από τη βαθμολογία της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Επίσης επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο από 15.000 έως 20.000 ευρώ.

Πηγή: SportFm

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram