Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε απέναντι στη Ρεάλ, συνεχίζοντας την παράδοση πως οι πρωτοπόροι της κανονικής περιόδου δεν φτάνουν τελικά στην κατάκτηση του τροπαίου.

Oλυμπιακός έχασε με οδυνηρό τρόπο την ευκαιρία να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης, αφού ηττήθηκε με σκορ 79-78 από τη Ρεάλ Μαδρίτης χάρη σε απίθανο σουτ του Γιουλ 3,1 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη.

Για έβδομη συνεχόμενη φορά, ο πρωτοπόρος της κανονικής περιόδου δεν κατόρθωσε να φτάσει ως το τέλος του δρόμου. Θυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που τερμάτισε στην κορυφή της regular season, όμως τελικά δεν κατάφερε να κερδίσει το τρόπαιο.

Από τη στιγμή που ξεκίνησε το νέο format, τη σεζόν 2016-17, οι πρωτοπόροι της κανονικής περιόδου δεν έχουν κερδίσει σε τελικό. Την πρώτη εκείνη σεζόν, πρώτοι στη regular season τερμάτισαν οι Μαδριλένοι, που αποκλείστηκαν όμως στα ημιτελικά. Την επόμενη χρονιά, το 2017-18, η ΤΣΣΚΑ βγήκε πρώτη όμως κι αυτή δεν προκρίθηκε ούτε στον τελικό.

Το 2018-19, η Φενέρ τερμάτισε στην κορυφή αλλά έχασε στον τελικό, ενώ η σεζόν 2019-20 δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Το 2020-21 η πρωτοπόρος Μπαρτσελόνα έχασε κι αυτή στον τελικό, ενώ πέρσι ξανάτερμάτισε πρώτη όμως αποκλείστηκε στα ημιτελικά.

Πηγή: SportFm

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading