Η ΑΕΚ εξετάζει την ισπανική αγορά για το νέο της προπονητή, με την περίπτωση του Πέδρο Μαρτίνεθ πολύ δύσκολη.

Προτεραιότητα της ΑΕΚ είναι η πρόσληψη προπονητή εγνωσμένης αξίας από την ισπανική αγορά. Ο Πέδρο Μαρτίνεθ ήταν στις πρώτες επιλογές των «κιτρινόμαυρων», ωστόσο πρόκειται για πολύ δύσκολη περίπτωση. Ο προπονητής που οδήγησε τη Βαλένθια στο πρωτάθλημα το 2017 έχει κάνει εξαιρετική δουλειά από το 2019 στη Μανρέσα και ψάχνει την επιστροφή στο υψηλότερο επίπεδο, συνεπώς οι πιθανότητες της «Ένωσης» δεν είναι πολλές.

Μεταξύ άλλων, στη λίστα της ΑΕΚ είναι ο Ζοάν Πλάθα, o 59χρονος προπονητής που από το 2021 είναι χωρίς ομάδα μετά την απόλυσή του από την Μπέτις. Στο παρελθόν έχει δουλέψει σε Ρεάλ, Μάλαγα, Ζαλγκίρις και Ζενίτ, έχοντας κατακτήσει και δύο φορές το Eurocup (2007, 2017). Επίσης, έχει εξεταστεί η περίπτωση του Λουίς Κασιμίρο, άλλοτε προπονητή του Προμηθέα, που πλέον δουλεύει στην Μπέτις.

Πρόθεση του Μάκη Αγγελόπουλου είναι το αργότερο ως το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου να έχει κλείσει το νέο προπονητή για να προχωρήσει ο σχεδιασμός. Εμπόδιο στο να πείσει η ομάδα κάποιον φιλόδοξο προπονητή είναι η τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών που κουβαλά για όλη την επόμενη σεζόν η ΑΕΚ στο Basketball Champions League.

Πηγή: SportFm

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram