Πατώντας γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο, η Μπαρτσελόνα επικράτησε εύκολα 77-66 της Ζαλγκίρις στο Κάουνας για το Game 3 της σειράς, και έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίνεται στο Final 4 της Ευρωλίγκας!

Έβγαλε… σκούπα και «καθάρισε» τη Ζαλγκίρις η Μπαρτσελόνα!

Πραγματοποιώντας ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο, εκεί όπου πάτησαν το πόδι στο γκάζι και έχτισαν διψήφια διαφορά, οι «μπλαουγκράνα», επικράτησαν εύκολα με 77-66 της Ζαλγκίρις στο Κάουνας για το Game 3 της σειράς, πανηγυρίζοντας έτσι την πρόκριση στο Final 4 της Ευρωλίγκα!

Κορυφαίοι για τους Ισπανούς, οι οποίοι πλέον περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους στα ημιτελικά της διοργάνωσης που θα προκύψει από το ζευγάρι της Ρεάλ Μαδρίτης με την Παρτιζάν, ήταν οι Σατοράνσκι και Βέσελι με 14 πόντους ο κάθε ένας, με τους Τόμπεϊ και Γιοκουμπάιτιτς να προσθέτουν από 13 και 11 πόντους αντίστοιχα.

Για τους Λιθουανούς, που και μόνο το γεγονός πως έφτασαν στα playoffs συνιστά μεγάλη επιτυχία, ξεχώρισαν οι Ουλανόβας και Μπιρούτις με 13 και 12 πόντους αντίστοιχα.

Το ματς:

Με σύμμαχο την εξαιρετική της άμυνα, αλλά και την παρουσία του Γιαν Βέσελι στην άλλη πλευρά του παρκέ, η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε πολύ καλά την αναμέτρηση, με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 13-3 στο 7’. Στο τελευταίο τρίλεπτο της πρώτης περιόδου, η Ζαλγκίρις ανέβασε την απόδοσή της και με πέντε σερί πόντους του Ντίσμα, έκλεισαν το δεκάλεπτο στο -3 για το 10-13.

Η αντεπίθεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο, εκεί όπου με ένα γρήγορο σερί 10-2 πέρασαν μπροστά για πρώτη φορά στο ματς για το 20-17 στο 13’. Μάλιστα, δύο συνεχόμενα δίποντα του Μπιρούτις έφεραν τη Ζαλγκίρις στο +5 (24-19 στο 16’), με τα διαδοχικά τρίποντα των Αμπρίνες και Μίροτιτς να «ξεκολλούν» επιθετικά την Μπαρτσελόνα για την προσπέραση (24-25), με τις βολές του Βέσελι στο φινάλε, να στέλνει τους Ισπανούς στα αποδυτήρια με +3 για το 29-26.

Διαφορετικό το σκηνικό στο δεύτερο ημίχρονο, με την Μπαρτσελόνα να μπαίνει αποφασισμένη να καθαρίσει το ματς ώστε να μην μπει σε περιπέτειες. Κάπως έτσι λοιπόν, το σύνολο του Σαρούνας Γιασκεβίτσιους, πάτησε το πόδι στο «γκάζι», ανεβάζοντας τη διαφορά στο +9 (32-41) στο 24′. Λίγο αργότερα, τα τρίποντα των Αμπρίνες και Τόμπεϊ, εκτόξευσαν τη διαφορά στο +16 (45-61), με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο +13 για το 61-48.

Η Ζαλγκίρις δεν μπόρεσε ποτέ να ξαναμπεί στο ματς, με την Μπαρτσελόνα να ελέγχει και να διαχειρίζεται εξαιρετικά το ματς στο τελευταίο δεκάλεπτο, διατηρώντας τη διαφορά σε διψήφια τιμή, με τους Ισπανούς να παίρνουν το ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 77-66.

Τα δεκάλεπτα: 10-13, 26-29, 48-61, 66-77.

Πηγή: SportFm

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading