Η έφεση που είχε καταθέσει η Βιλερμπάν για την ποινή που δύο νικών που είχε δεχθεί έγινε αποδεκτή, με αποτέλεσμα αυτή να μειωθεί στην αφαίρεση μίας νίκης.

Στα τέλη Μαρτίου, η Βιλερμπάν δέχθηκε βαρύ πρόστιμο από τη γαλλική λίγκα (LNB) και ποινή αφαίρεσης δύο νικών λόγω παρατυπιών στα συμβόλαια των Νάντο Ντε Κολό και Ζοφρί Λοβέρν. Ο σύλλογος άσκησε έφεση κατά της απόφασης και κέρδισε.

Όπως ανακοίνωσε η Γαλλική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (FFBB), το Εφετείο αποφάσισε να μειώσει την ποινή σε αφαίρεση μίας νίκης. Ωστόσο, το πρόστιμο των 100.000 ευρώ διατηρήθηκε.

Η Βιλερμπάν έχει πλέον τη δυνατότητα να αμφισβητήσει την απόφαση ενώπιον του Διοικητικού Δικαστηρίου. Πριν από αυτήν την παραπομπή, πρέπει να υποβληθεί ένσταση εντός 15 ημερών στη γαλλική Εθνική Ολυμπιακή και Αθλητική Επιτροπή.

Στην αρχική απόφαση, καθορίστηκε ότι οι Νάντο Ντε Κολό και Ζοφρί Λοβέρν λάμβαναν μέρος του μισθού τους μέσω δικαιωμάτων εικόνας ως πρεσβευτές της εταιρείας Smart Good Things, του κύριου χορηγού του συλλόγου. Μια τέτοια πρακτική απαγορεύεται στη Γαλλία.

Με μια επιπλέον νίκη, η ASVEL θα ανέβει από την τρέχουσα 6η θέση στην τριάδα.

Πηγή: SportFm

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram