Τέλος έλαβε η ιστορική πορεία του Προμηθέα στο φετινό Eurocup, με τους Πατρινούς να χάνουν με το βαρύ 80-57 από την ουκρανική Προμετέι και να αποκλείονται στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Υποτάχθηκε στην ανώτερη Προμετέι και αποκλείστηκε στην προημιτελική φάση του φετινού Eurocup ο Προμηθέας.

Οι Πατρινοί δεν παρουσίασαν το καλό τους αγωνιστικό πρόσωπο, παρουσιάστηκαν κατώτεροι της περίστασης και ηττήθηκαν με το βαρύ 80-57 στη Λετονία, όπου διεξήχθη η αναμέτρηση λόγω της εμπόλεμης κατάστασης που συνεχίζει να βασανίζει την Ουκρανία. Έτσι, ολοκληρώθηκε, η ιστορική φετινή πορεία του Προμηθέα μέχρι τους «8» της διοργάνωσης.

Για τον Προμηθέα, ο οποίος είχε σε κακή βραδιά τους συνήθως κορυφαίους παίκτες του, μοναδικός με διψήφιο αριθμό πόντων ήταν ο Τόμασον (15π.), ενώ για τους νικητές πρωταγωνίστησαν οι Στίφενς (17π.), Κλαβέλ (14π.) και ο πρώην παίκτης των Πατρινών, Λίποβι (10π, 4 ριμπ.).

Το ματς


Η αναμέτρηση ξεκίνησε με αρκετά άστοχα σουτ και λάθη εκατέρωθεν, ενώ ο Προμηθέας δεν κατάφερε να σκοράρει ούτε πόντο στα πρώτα τρία λεπτά, επιτρέποντας στους Ουκρανούς να προηγηθούν με 5-0. Χογκ και Σίμσον «έσπασαν το ρόδι» για τους Πατρινούς, αλλά η Προμετέι προηγήθηκε με 12-4, χάρη σε τρίποντο του Στίφενς. Ο Προμηθέας μείωσε στους 5 (16-11) με τέσσερις συνεχόμενους πόντους του Ντάνγκουμπιτς, αλλά οι τυπικά γηπεδούχοι απάντησαν με σερί 7-2, παίρνοντας το πρώτο διψήφιο προβάδισμά τους (23-13). Ο Τόμασον με κάθι και φάουλ μείωσε σε 23-16, αλλά έκανε φάουλ σε προσπάθεια του Κλαβέλ για τρίποντο από το κέντρο με τη λήξη της περιόδου, η οποία ολοκληρώθηκε με 25-16.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Σάνον να σκοράρει για τρεις, δίνοντας προβάδισμα 12 πόντων στην Προμετέι (28-16), ενώ ο πρώην παίκτης του Προμηθέα, Λίποβι, πέτυχε το πρώτο του τρίποντο για το 31-18. Κάουαν και Κουλμπόκα ήταν άφαντοι επιθετικά για τους Πατρινούς, με τον δεύτερο να ββάζει το πρώτο του τρίποντο με 4 λεπτά να απομένουν για το ημίχρονο (34-24). Οι τυπικά γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια τρέχοντας μικρό σερί 9-5, όντας μπροστά με 43-29, μπαίνοντας στην τελική ευθεία του αγώνα στο -22 (62-40).

Η Προμετέι συνέχισε να ελέγχει πλήρως τον ρυθμό του αγώνα και στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, ανεβάζοντας την υπέρ της διαφορά στο +16 (49-33) για πρώτη φορά στο ματς, με τρίποντο του Κλαβέλ. Ο Προμηθέας συνέχισε να δυσκολεύεται πολύ στην επίθεση και έμενε χωρίς πόντο για μεγάλα χρονικά διαστήματα, επιτρέποντας στην αντίπαλό του να εκτοξεύσει τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους (62-40).

Ο Στίφενς με τρίποντο στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου έκανε το 65-40, στη συνέχεια η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 30 πόντους (74-44), ενώ στη συνέχεια οι βασικοί των δύο ομάδων αποσύρθηκαν στους πάγκους για να προφυλαχθούν, αφού τα πάντα είχαν κριθεί. Μετά το τελικό 80-57 ο Προμηθέας αποχαιρέτησε με μια γλυκόπικρη γεύση το φετινό Eurocup, αφού μπορεί η αποψινή ήττα να ήταν βαριά, αλλά αναμφίβολα η πορεία των Πατρινών στη διοργάνωση ήταν αξιέπαινη.

Τα δεκάλεπτα: 25-16, 43-29, 62-40, 80-57

Πηγή: SportFm

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading