Με την εικόνα του Αρτούρας Γκουντάιτις στο δεύτερο μισό της χρονιάς, αξίζει να έχει μια θέση στο ροστερ του Παναθηναϊκού την νέα χρόνια! (?).

Γράφει ο Βαγγέλης Γεντίκης…

Ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι κινήθηκε για την απόκτηση του Λιθουανού σέντερ Αρτούρας Γκουντάιτις, ώστε να πλαισιώσει στην θέση «5» τον Γιώργο Παπαγιάννη. Με τους ανθρώπους του «τριφυλλιού» να πιστεύουν πολύ στον 29χρονο σέντερ, καθώς τον απέκτησαν από την Νάπολι, σε μια σεζόν για τον Λιθουανό που είχε πρόβλημα στον αριστερό αχίλλειο, ένας δύσκολός τραυματισμός για βαριά κορμιά. Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός πίστευε ότι θα δουν του Αρτούρας Γκουντάιτις της Αρμάνι Μιλανο όπου ήταν ένας από τους καλύτερους σέντερ της Ευρωπής.

Η σεζόν άρχισε με τον Λιθουανό να σέντερ να βγάζει την ποιότητα του στο παρκέ, αλλά το σώμα του και η φυσική του κατάσταση δεν του επέτρεπαν να παίξει περισσότερα λεπτά στο, να δώσει περισσότερες μάχες και να κυριαρχήσει κάτω από το καλάθι.

Στο δεύτερο μισό της σεζόν είδαμε ένα Γκουντάιτις, βελτιωμένο σωματικά και με καλύτερη φυσική κατάσταση, που τον βοήθησε να σε άμυνα και επίθεση να είναι σε μερικά ματς κυρίαρχος κάτω από το καλάθι κάτι που έλειπε από τον Παναθηναϊκό, με την κακή σεζόν του Παπαγιάννη. Ο 29χρονός Λιθουανός έκανε πολύ καλές εμφανίσεις με Φενέρμπαχτσε με 10 πόντους, 7 ριμπάουντ, με την Βαλένθια με 23 πόντους και 10 ριμπάουντ, με τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα που περιόρισε τον Φαλ σε άμυνα και επίθεση, ενώ ο ίδιος σκόραρε 10 πόντους και μάζεψε 8 ριμπάουντ, με τον Ολυμπιακό (Ευρωλίγκα) 12 πόντους 6 ριμπάουντ και με την Παρτιζάν με 11 πόντους και 8 ριμπάουντ και πολλές κερδισμένες μάχες κάτω από το καλάθι. Ενώ έχασε και αρκετά παιχνίδια λόγω τραυματισμών.

Έτσι ο Αρτούρας Γκουντάιτις δίπλα στο όνομα του πρόσθεσε την λέξη «τίμιος», καθώς όταν πατούσε παρκέ από την αρχή της σεζόν μαχότανε όσο λίγοι στον Παναθηναϊκό.

Η προσωπική μου άποψη για το αν αξίζει μια θέση στο ρόστερ του Παναθηναϊκού την νέα χρονιά, είναι πως αξίζει να πάρει την θέση του 7ου ξένου, καθώς βλέπω ότι ο Αρτούρας Γκουντάιτις επανέρχεται όπως τον ξέραμε τόσα χρόνια στην Ευρωλίγκα και με ένα προπονητή top επιπέδου που θα πάρει το «τριφύλλι» μπορεί να ξανά δούμε τον Λιθουανό σέντερ της σεζόν 2016-2017, καθώς μην ξεχνάμε είναι μόλις 29 χρονών. Ένα από τα κριτήρια για την παραμονή του είναι οι τελικοί με τον Ολυμπιακό, που αν καταφέρει να περιορίσει τον Φαλ όπως το έκανε στο δεύτερο παιχνίδι του πρωταθλήματος και της Ευρωλίγκας, τότε θα μπορέσουμε να συζητήσουμε το ενδεχόμενο παραμονής του την νέα σεζόν.

ΥΓ1. Πολύ σημαντικό ρόλο στην απόδοση του Αρτούρας Γκουντάιτις έπαιξε ο Ντέγιαν Ραντονιτς που δεν τον χρησιμοποιούσε σωστά.

ΥΓ2. Πιστεύω πως αν αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό, σε όποια ομάδα και να πάει θα επιστρέψει ξανά στο top επίπεδο, εννοείται αν μείνει υγιείς.

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading