Με έξι αναμετρήσεις, μεταξύ των οποίων και η εκτός έδρας αποστολή του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα, ανοίγει η αυλαία της 33ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Απόψε, ανοίγει η αυλαία της 33ης και προτελευταίας αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα, με το σημερινό πρόγραμμα να περιλαμβάνει έξι αναμετρήσεις, μεταξύ των οποίων και το παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι.

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της βραδιάς, η Ζαλγκίρις υποδέχεται στην κατάμεστη «Ζαλγκίριο Αρένα» τη φορμαρισμένη Μακάμπι Τελ Αβίβ (20:00). Οι Λιθουανοί βρίσκονται στην 9η θέση της του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 17-15, ισόβαθμοι με την 8η Μπασκόνια. Το ματς στο Κάουνας είναι πολύ σημαντικό για τους γηπεδούχους, αφού σε ενδεχόμενο ήττας μειώνονται δραματικά οι πιθανότητες πρόκρισης. Από την άλλη, οι Ισραηλινοί, που προέρχονται από έξι σερί νίκες στη διοργάνωση, βρίσκονται στην 5η θέση (19-13), ενώ με νίκη απόψε κλειδώνουν την παρουσία τους στα playoffs.

Στις 20:45, έχουμε το πρώτο τζάμπολ στο μεγάλο ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης, εκεί όπου η 6η της βαθμολογίας Φενέρμπαχτσε (18-14) φιλοξενεί στην «Ulker Sports Arena» τη 10η Εφές (16-16). Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη προέρχεται από δύο βαριές εκτός έδρας ήττες κόντρα σε Μπασκόνια (92-69) και Ρεάλ (90-75), αποτελέσματα που την άφησαν οριστικά εκτός πρώτης τετράδας.

Από την άλλη, η πρωταθλήτρια Ευρώπης παίζει απόψε το τελευταίο της χαρτί ώστε να διατηρηθεί στο κυνήγι της όγδοης θέσης και της πρόκρισης στα playoffs της διοργάνωσης. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν «ρέφαρε» την περασμένη εβδομάδα, νικώντας την Αρμάνι (89-69) και τη Βίρτους (86-67), με αποτέλεσμα να παραμείνει στη μία νίκη απόσταση από την οκτάδα. Σε ενδεχόμενο ήττας απόψε χάνει οριστικά το «τρένο» των playoffs, ενώ στο καλύτερο σενάριο, θα ήθελε νίκη δική της και ήττες από Μπασκόνια και Ζαλγκίρις.

Ένα από τα πλέον αδιάφορα βαθμολογικά παιχνίδια της αγωνιστικής διεξάγεται στην Ισπανία, εκεί όπου στις 21:30, η Βαλένθια υποδέχεται τη Βίρτους Μπολόνια. Οι «νυχτερίδες» βρίσκονται στη 13η θέση με ρεκόρ 14-18, μετρώντας μάλιστα επτά νίκες στα έξι τελευταία παιχνίδια της Ευρωλίγκας… Στην αντίπερα όχθη, οι Ιταλοί «πλήρωσαν» τις τέσσερις σερί ήττες του τελευταίου μήνα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να κατρακυλήσουν στη 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα (13-19).

Ένα τέταρτο αργότερα και συγκεκριμένα στις 21:45, η Ρεάλ Μαδρίτης φιλοξενεί στο «WiZink Center» την παραπαίουσα και αδιάφορη βαθμολογικά, Μπάγερν Μονάχου. Η εκτός έδρας ήττα με σκορ 104-90 από την Παρτιζάν, έριξε την ομάδα του Τσους Ματέο στην 3η θέση (22-10), ισόβαθμη με την Μπαρτσελόνα, αλλά και στη μία νίκη απόσταση από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Στόχος για τους «μερένχες» απόψε δεν είναι άλλος από το να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί, εξαντλώντας μέχρι το φινάλε τις πιθανότητές τους για την κατάληψη της πρώτης θέσης.

Από την άλλη, οι Βαυαροί περιμένουν καρτερικά την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν στην Ευρωλίγκα, έχοντας χάσει τον στόχο της οκτάδας εδώ και αρκετό καιρό. Η ομάδα του Αντρέα Τρινκέρι προέρχεται από πέντε διαδοχικές ήττες στο πρωτάθλημα, ρίχνοντας την στο 11-21.

Τέλος, μονόπλευρο είναι το ενδιαφέρον στο παιχνίδι ανάμεσα στην Μπασκόνια και τη Βιλερμπάν (22:00) στη Βιτόρια, με το οποίο πέφτει η αυλαία του σημερινού προγράμματος. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην 8η θέση με ρεκόρ 17-15 και χρειάζονται μόνο νίκη απόψε για να παραμείνουν σε τροχιά playoffs. Μάλιστα, οι Βάσκοι μπορούν από σήμερα να κλειδώσουν την πρόκριση αν επικρατήσουν επί της χειρότερης ομάδας στη φετινή διοργάνωση (8-24) και παράλληλα ηττηθεί η Ζαλγκίρις στο δικό της ματς.

Πηγή: SportFm

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading