Έπειτα από σχεδόν έναν χρόνο η Μακάμπι σημείωσε δύο διαδοχικές εκτός έδρας νίκες στην Euroleague κι αυτή που πέτυχε (67-85) στη Γαλλία επί της Βιλερμπάν την οδηγεί ακόμη πιο κοντά στην πρόκρισή της στα play-offs.

Πέρα από το υψηλό κίνητρο, περισσότερο μέτρησε η μεγάλη απόσταση σε επίπεδο ατομικής ποιότητας καθώς εκεί ήταν η μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων. Ο Ουέιντ Μπάλντγουιν έκανε εξαιρετικό παιχνίδι σε εκτέλεση και δημιουργία και μαζί με τον Λορέντζο Μπράουν τελείωσαν το παιχνίδι με 41 πόντους και 11 ασίστ, συνολικά. Κι έτσι η Μακάμπι πλησίασε ακόμη περισσότερο στον στόχο της συμμετοχής στα play-offs φτάνοντας στις 17 νίκες.

Ο αγώνας

Στην πρώτη περίοδο η Βιλερμπάν είχε περισσότερα λάθη σε σχέση με τελικές πάσες και η δε Μακάμπι δεν είχε ηρεμία στο παιχνίδι της αλλά και ευστοχία από μακρινή απόσταση (16-14, 6:30). Κόλσον και Μπάλντγουιν ήταν οι κύριοι εκφραστές των επιθέσεων των Ισραηλινών και ο ΝτεΚολό για τους Γάλλους (22-22, 10’).

Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο δεκάλεπτο, παρά την αγωνιστική άνοδο του Λορέντζο Μπράουν. Η Μακάμπι δεν κατάφερε να μετρήσει διαδοχικές καλές άμυνες, χρησιμοποίησε και ζώνη, με συνέπεια να νιώθει συνεχώς την ανάσα της Βιλερμπάν (36-37, 16’). Με τον 14ο πόντο του Μπάλντγουιν η Μακάμπι έφυγε προηγούμενη από το παρκέ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (43-46) το οποίο χαρακτηρίστηκε από το χαμηλό επίπεδο δημιουργίας των δύο ομάδων και την επιλογή τους στις φάσεις ενός εναντίον ενός.

Η διαφορά των επτά πόντων (50-57, 25′) με την οποία προηγήθηκε η Μακάμπι στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου ήταν η μεγαλύτερη του παιχνιδιού. Με σωστή ανάγνωση των φάσεων, οι φιλοξενούμενοι κράτησαν αυτή τη διαφορά μέχρι το τέλος της περιόδου (59-68, 30′), προς αυτήν την κατεύθυνση έπαιξαν ρόλο και οι επιλογές σχημάτων του Τι Τζέι Πάρκερ δίχως καθαρό πλέι μέικερ και με κακές επιλογές στην επίθεση.

Η Βιλερμπάν ξεκίνησε με δύο λάθη στην τελευταία περίοδο και η Μακάμπι βρήκε την ευκαιρία να ξεφύγει με διψήφια διαφορά (59-74, 32′). Οι Ισραηλινοί δεν είχαν ιδιαίτερη δυσκολία στη διατήρηση αυτής της διαφοράς (62-78, 36′) ειδικά από τη στιγμή που έβαλαν και τις συνεργασίες στον τρόπο έκφρασής τους στην επίθεση.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 43-46, 59-68, 67-85

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram