Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ (21:00), με μοναδικό στόχο την επιστροφή στις νίκες απέναντι σε έναν αντίπαλο που… καίγεται για το αποτέλεσμα.

Την άμεση επιστροφή στις νίκες με… οδηγό το πρώτο 30λεπτο του αγώνα απέναντι στη Μονακό θα επιδιώξει απόψε το βράδυ ο Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι» υποδέχονται στο ΟΑΚΑ τον Ερυθρό Αστέρα (10/03, 21:00, Novasports Prime) στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Euroleague, με στόχο να βάλουν τέλος στο αρνητικό σερί έξι ηττών που διατηρούν στη διοργάνωση.

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη βρίσκεται στη 16η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 8-19, με τις ελπίδες για την οκτάδα και πρόκρισης στα play offs να έχουν ουσιαστικά εξανεμιστεί. Από την άλλη, οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου είναι στη 14η θέση (12-15) και δίνουν τη δική τους μάχη για την είσοδό τους στην οκτάδα, από την οποία απέχουν τρεις νίκες.

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, το «τριφύλλι» είχε φύγει με σπουδαίο διπλό από τη Σερβία, επικρατώντας οριακά 77-75 του Ερυθρού για τη δεύτερη αγωνιστική της διοργάνωσης. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ο Παναθηναϊκός θέλει να επαναλάβει εκείνη την επιτυχία, έχοντας και την προϊστορία με το μέρος του, μετρώντας εννέα νίκες στις δώδεκα τελευταίες συναντήσεις τους επί ελληνικού εδάφους.

Στα αγωνιστικά τώρα, οι «πράσινοι» μπήκαν με το αριστερό στη διαβολοβδομάδα της Ευρωλίγκας, γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 84-70 από τη Μονακό στο Πριγκιπάτο. Μια ήττα που πάντως αφήνει ανάμεικτα συναισθήματα στην ομάδα, αφού για μεγάλο χρονικό διάστημα παρουσίασε καλό και ανταγωνιστικό πρόσωπο, χάνοντας στο φινάλε την αυτοσυγκέντρωσή της. Είναι ηλίου φανερότερο, πως η έλευση του Χρήστου Σερέλη έχει επιφέρει αγωνιστική ανάκαμψη στην ομάδα, ωστόσο εκείνο που της λείπει είναι τα αποτελέσματα.

Στον αντίποδα, η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς έρχεται από την εμφατική νίκη επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Εφές, της οποίας και επικράτησε με το εντυπωσιακό 94-75 στο «Aleksandar Nikolic Hall». Ένα ροζ φύλλο με το οποίο έβαλε τέλος σε τρεις διαδοχικές ήττες σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα, και το οποίο της επέτρεψε να ατενίζει πλέον με αισιοδοξία το μέλλον της στη διοργάνωση.

Όσον αφορά τέλος το ιατρικό δελτίο των ομάδων, ο Παναθηναϊκός καλείται για ακόμα ένα παιχνίδι να αντιμετωπίσει σημαντικά ζητήματα τραυματισμών. Και αυτό διότι, τόσο ο Αρτούρας Γκουντάιτις, όσο και ο Δημήτρης Αγραβάνης θα είναι εκτός αποστολής λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί στην αποστολή ο Νέιτ Γουόλτερς. Για τον Ερυθρό Αστέρα, μοναδική απουσία θα είναι ο Μπράνκο Λάζιτς, ο οποίος δεν ακολούθησε την αποστολή της ομάδας και έμεινε στο Βελιγράδι.

Διαιτητές: Μιγκέλ Άνχελ Πέρεθ (Ισπανία), Εμίν Μογκουλκόκ (Τουρκία), Ζοσέ Μπισάνγκ (Γαλλία).

Πηγή: SportFm

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading