Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Κολοσσό Ρόδου, στον τελευταίο προημιτελικό του Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας (19:15, ΕΡΤ 3).

Να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί θέλει ο Παναθηναϊκός απέναντι στον ανταγωνιστικό Κολοσσό Ρόδου. Οι δύο ομάδες έρχονται αντιμέτωπες στον τελευταίο προημιτελικό του Κυπέλλου (19:15, ΕΡΤ3) ψάχνοντας μια θέση στην τετράδα όπου θα περιμένει είτε ο Ολυμπιακός είτε ο Άρης.

Οι πράσινοι διανύουν μια χρονιά όπου κινδυνεύουν να βρεθούν πρόωρα εκτός στόχων. Το πλεονέκτημα έδρας στην Basket League έχει πιθανότατα χαθεί, όπως και το Super Cup, ενώ η πρόκριση στην οκτάδα της Ευρωλίγκας είναι απίθανη. Το Κύπελλο αποτελεί, επομένως, μάλλον τον μόνο ρεαλιστικό στόχο για την ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς, η οποία θέλει να δώσει τον καλύτερο εαυτό της για να προκριθεί με άνεση και να στρέψει την προσοχή της στο πιθανό ντέρμπι αιωνίων στον ημιτελικό. Αρωγό στην προσπάθεια αυτή ο Μαυροβούνιος προπονητής δεν θα έχει έναν εκ των Ματ Τόμας και Ντέρικ Γουίλιαμς, λόγω του περίπλοκου ζητήματος με τον Άντριους, ενώ κανονικά θα αγωνιστεί μετά τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε ο Γιώργος Παπαγιάννης. Εκτός, φυσικά, και ο Μάριους Γκριγκόνις, που ούτως ή άλλως δεν είναι δηλωμένος στο εγχώριο ρόστερ.

Απέναντι του, ο Παναθηναϊκός θα βρει την εντυπωσιακή ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου. Ο Κολοσσός Ρόδου κάνει πορεία οκτάδας στη φετινή Basket League έχοντας ρεκόρ 8-7, αν και προέρχεται από δύο σερί ήττες στα χέρια των Προμηθέα και ΠΑΟΚ. Οι Ροδίτες γνωρίζουν τη δυσκολία του αγώνα με τους πράσινους, ωστόσο έχουν πετύχει φέτος εντυπωσιακές νίκες απέναντι σε ανώτερους αντιπάλους, ενώ με τον Παναθηναϊκό έχουν παίξει δύο φορές, γνωρίζοντας ήττα στις λεπτομέρειες (72-67 στο Super Cup, 77-67 στην Basket League). Ο Ηλίας Παπαθεοδωρου δεν έχει σημαντικές απουσίες να διαχειριστεί, ενώ στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ είδε τον πολύτιμο Τι Τζέι Σταρκς να επιστρέφει στη δράση.

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading