Πραγματοποιώντας μια γεμάτη και ψυχωμένη εμφάνιση, ο Άρης πήρε το ντέρμπι με 72-64 επί της ΑΕΚ στο Αλεξάνδρειο, κάνοντας σημαντικό άλμα για την εξάδα!

Το ματς:

Εξαιρετικό ήταν το ξεκίνημα του Άρη στην αναμέτρηση, με τους παίκτες του Γιάννη Καστρίτη να μπαίνουν συγκεντρωμένοι στο ματς, παίζοντας δυναμική άμυνα. Εκμεταλλευόμενοι το «νωθρό» ξεκίνημα της ΑΕΚ, αλλά και τα τρίποντα των Νετζήπογλου και Χάγκινς, οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν με σκορ 16-4 στο 6’.

Με καλή κυκλοφορία στην επίθεση, ο Άρης ανέβασε τη διαφορά μέχρι και το +13 (26-13) χάρη στο τρίτο τρίποντο του Νετζήπογλου στο ματς. Η είσοδος του Στρέλνιεκς στο παρκέ έδωσε επιθετική «πνοή» στην «Ένωση», που με δύο σερί τρίποντα του Λιθουανού, αλλά και το buzzer-beater του Γουίλιαμς μείωσε τη διαφορά για το 26-19 του δεκαλέπτου.

Ο Άρης συνέχιζε να εκτελεί με υψηλά ποσοστά πίσω από τα 6.75μ., και με τον Χόρχλερ να μπαίνει στην εξίσωση του αγώνα, προηγήθηκε με +10 (33-23) στο 14′. Τα δύο διαδοχικά τρίποντα των Φλιώνη και Μάιλς, αλλά και το γκολ-φάουλ του Αμερικανού, έφεραν την ΑΕΚ στο -2 (34-32 στο 16′). Σε εκείνο το σημείο του αγώνα, οι δύο ομάδες υπέπεσαν σε αρκετά λάθη, αλλά και πολλά άστοχα σουτ, με τον Άρη να πηγαίνει στα αποδυτήρια για το πρώτο ημίχρονο μπροστά με σκορ 39-35.

Παρόμοιο ήταν το σκηνικό και στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον Άρη να μπαίνει συγκεντρωμένος στο δεύτερο ημίχρονο, διατηρώντας το πάνω χέρι στο ματς. Με ένα μικρό σερί 4-0, οι γηπεδούχοι πήγαν εκ νέου στο +8 (43-35), ενώ λίγο αργότερα έφτασαν τη διαφορά στους εννέα, με νέο τρίποντο του Νετζήπογλου (46-37 στο 23′). Φλιώνης και Μάιλς όμως βρήκαν τις απαντήσεις πίσω από τα 6.75μ. για την ΑΕΚ, μειώνοντας τη διαφορά στους τρεις, για το 50-47 στο 27′

Στο τελευταίο τρίλεπτο του δεκαλέπτου όμως, η καλές άμυνες του Άρη, σε συνδυασμό με τα πολλά και διαδοχικά… φθηνά λάθη των παικτών του Ηλία Καντζούρη, επέτρεψαν στους γηπεδούχους να βρουν εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Το buzzer-beater τρίποντο του Μήτρου-Λονγκ έστειλε τον Άρη στο +7 και το 58-51 που ήταν και το σκορ της τρίτης περιόδου.

Η ΑΕΚ θέλησε να ροκανίσει τη διαφορά ξανά με τον Ουίλιαμς (60-55, 33′). Ο Άρης οδήγησε τους παίκτες του Καντζούρη σε διαδοχικά λάθη και με τους Μήτρου Λονγκ και Χάγκινς να αναλαμβάνουν δράση η διαφορά ανέβηκε σε κρίσιμο σημείο (70-58, 35′). Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να μειώσει, καθώς δεν έβρισκε λύσεις στην επίθεση, με τον Άρη να διατηρεί τον έλεγχο και να φτάνει στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 26-19, 39-35, 58-51, 74-64.

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading