Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα της Euroleague με θετικό πρόσημο στο +/- όλων των δεκαλέπτων, την ώρα που ο Παναθηναϊκός έχει τον χειρότερο μέσο όρο στα πρώτα δεκάλεπτα.

Οι αντίθετοι βίοι των «αιωνίων» στη φετινή Euroleague δεν αποτυπώνονται μόνο στην κατάταξη, αλλά και στα advanced στατιστικά.

Συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός αποτελεί την μοναδική ομάδα της Euroleague που έχει θετικό συντελεστή στο +/- και των τεσσάρων των δεκαλέπτων! Και μάλιστα πραγματοποιεί το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στα παιχνίδια με +6 πόντους κατά μέσο όρο, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Ρεάλ με +4.6 πόντους. Επιπλέον οι «ερυθρόλευκοι» έχουν +2.1 πόντους στα δεύτερα δεκάλεπτα και από +0.3 πόντους στην 3η και στην 4η περίοδο.

Εντελώς αντίθετοι είναι οι αριθμοί για τον Παναθηναϊκό! Αν και έχει να επιδείξει το 3ο δεκάλεπτο ως το καλύτερο της σεζόν με +0.8 πόντους, πραγματοποιεί το χειρότερο ξεκίνημα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα της Euroleague με -3.8 πόντους. Η Αρμάνι Μιλάνο είναι η δεύτερη χειρότερη ομάδα της διοργάνωση στην σχετική λίστα με -2.4 πόντους. Η Άλμπα Βερολίνου ωστόσο όπως επίσης και η Βαλένθια έχουν αρνητικό συντελεστή σε όλα τα δεκάλεπτα.

Πηγή: Gazzeta.gr

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram