Χαμός με απειλές από την πλευρά του Ερυθρού Αστέρα στην Σερβία!

Ο Ερυθρός Αστέρας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εξηγεί ότι δεν θα υπάρχει εκπρόσωπος στην κλήρωση του Final 8 ενώ απειλεί ότι δεν θα «κατέβει» στα ματς εάν και εφόσον δεν υπάρξει τιμωρία της Παρτίζαν.

Και ο λόγος είναι γιατί η ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στους περσινούς τελικούς του σερβικού πρωταθλήματος αποσύρθηκε και δεν κατέβηκε να αγωνιστεί, με τον Ερυθρό Αστέρα να ζητά να τιμωρηθεί η Παρτιζάν και να τηρηθεί το καταστατικό, αλλιώς δεν θα λάβει μέρος στα τελικά της διοργάνωσης, που θα φιλοξενηθεί στη Νις από τις 15 ως τις 18 Φεβρουαρίου.

Οι «ερυθρόλευκοι» εξέδωσαν ανακοίνωση ζητώντας από την σερβική ομοσπονδία μπάσκετ «να τηρήσει το καταστατικό της και να τιμωρηθεί η ΚΚ Παρτίζαν για το σοβαρό αδίκημα στο τέλος του σερβικού πρωταθλήματος τον Ιούνιο του 2022, χωρίς καμία και έγκυρη εξήγηση! Επτά μήνες έχουν περάσει που ολοκληρώθηκε το σερβικό πρωτάθλημα και δεν αγωνίστηκαν. Οι κανόνες είναι σαφείς, αλλά δεν εφαρμόζονται» ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση και συνέχιζε:

«Σύμφωνα με το λαϊκό «όλοι παριστάνουν τους τρελούς» ο Ερυθρός Αστέρας θα έπρεπε να δεχτεί αυτή τη σιωπή και να «νομιμοποιήσει» την αυθαιρεσία σαν να μην έγινε τίποτα; Ο Ερυθρός Αστέρας είναι ένας εθνικός σύλλογος, ένας σύλλογος που ιδρύθηκε σε αυτή τη χώρα και ως εκ τούτου, με εκατομμύρια οπαδούς και φορολογούμενους αυτής της χώρας, δεν έχει δικαίωμα να σιωπά για αυτήν την προσπάθεια ταπείνωσης του εθνικού πρωταθλήματος της Σερβίας!»

Και κατέληγε μεταξύ άλλων: «Υπενθυμίζουμε σε όσους θέλουν να ξεχαστούν όλα αυτά «απλώς» να αρχίσουν να εφαρμόζουν το καταστατικό αλλιώς όλα θα γίνουν ανούσια στο σερβικό μπάσκετ. Μετά από όλα τα παραπάνω, ποιος θα τιμωρήσει τον Ερυθρό Αστέρα αν δεν εμφανιστεί στο Final6; Και με ποιο ηθικό δικαίωμα;»

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram