Η EuroLeague δημοσίευσε αριθμούς που πιστοποιούν πως πρόκειται για την πιο ανταγωνιστική διοργάνωση των τελευταίων ετών, δείχνοντας μεταξύ άλλων και την άνοδο στους μέσους όρους των εισιτηρίων με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να είναι 8ος και 10ος αντίστοιχα.

Η EuroLeague δημοσίευσε τα ακριβή νούμερα της σεζόν που διανύουμε όσον αφορά τα εισιτήρια, με την Παρτίζαν να είναι αναμφισβήτητα πρωταθλήτρια. Όπως αναφέρει η EuroLeague στα παιχνίδια της διοργάνωσης υπάρχει ένας μέσος όρος 8.810 ατόμων, αριθμό ρεκόρ αφού ξεπερνά τα 8.739 της σεζόν που διακόπηκε το 2019-20.

Ο μέσος όρος της Παρτίζαν που επέστρεψε στη διοργάνωση εκτόξευσε το νούμερο, αφού οι Σέρβοι μετρούν 16.351 φιλάθλους ανά αγώνα. Ακολουθεί η Ζάλγκιρις με 14.548, ενώ ο Ολυμπιακός βρίσκεται 8ος με 9.459, δύο θέσεις πάνω από τα 8.519 του Παναθηναϊκού.

1

Η πιο αμφίρροπη EuroLeague με βάση τους αριθμούς

Το ότι πρόκειται για μία άκρως συναρπαστική και απρόβλεπτη χρονιά το πιστοποιεί κάθε εβδομάδα το παρκέ. Ωστόσο η EuroLeague ήρθε να το καταγράψει και με νούμερα. Συγκεκριμένα παρατηρείται μία αύξηση στις εκτός έδρας νίκες σε σχέση με πέρσι της τάξεως του 6.5% (40.40% έναντι 33.90%).

1

Το σημαντικότερο όλων βέβαια είναι ο αριθμός των κλειστών παιχνιδιών. Σε σύνολο 171 αγώνων τα 39 κρίθηκαν με διαφορά 3 ή λιγότερων πόντων, ξεπερνώντας και τις τρεις προηγούμενες σεζόν. Το ίδιο συμβαίνει και στα παιχνίδια με 5 ή λιγότερους πόντους (67/171) αλλά και σε αυτά με 10 ή λιγότερους (112/171).

Και όπως είναι φυσιολογικό, ως τάση της εποχής, οι επιθέσεις έχουν τον πρώτο λόγο. Ο μέσος όρος των πόντων για τις ομάδες έχει ανέβει κατά τρεις μονάδες σε σχέση με πέρσι, αφού τόσο ο ρυθμός όσο και το τρίποντο έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

1

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading