Ευθύνη της Ευρωλίγκας και του πρώην επικεφαλής της, Τζόρντι Μπερτομέου, θεωρεί πως είναι το σχίσμα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ ο Σβέτισλαβ Πέσιτς.

«Γνωρίζουμε ότι στο παιχνίδι του Φεβρουαρίου με την Ελλάδα σίγουρα δεν μπορούμε να υπολογίζουμε σε παίκτες από την Ευρωλίγκα. Βλέπετε πως τόσο η Παρτιζάν όσο και ο Ερυθρός Αστέρας μπορούν να προκριθούν στα playoffs της Ευρωλίγκας, οπότε πρέπει να βρούμε τις ισορροπίες μαζί τους. Η ΤΣΣΚΑ προσπαθεί να αλλάξει τις ημερομηνίες στη VTB League, ώστε ο Νταβίντοβατς και ο Μιλουτίνοφ να έρθουν και να παίξουν. Κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία, που ακολουθεί, θα μπορούσαν να παίξουν όλοι οι παίκτες της Ευρωλίγκας, αλλά πώς; Να τελειώσουν το παιχνίδι τους στην Ευρωλίγκα, και να τους πούμε “ελάτε, κάντε μία προπόνηση για μια μέρα και παίξτε”;», τόνισε ο προπονητής της εθνικής Σερβίας.

«Δεν φταίει η FIBA. Είναι η προηγούμενη διοίκηση της Ευρωλίγκας που ήθελε να δημιουργήσει ένα επαγγελματικό, κλειστό πρωτάθλημα, όπως στις ΗΠΑ, αλλά δεν μπορείς να το κάνεις αυτό στην Ευρώπη. Τώρα φαίνεται ότι το Δικαστήριο θα αποφασίσει το ίδιο, όπως προτάθηκε στο ποδόσφαιρο, όπου δεν μπορεί να υπάρξει Super League. Αυτό σημαίνει ότι στο μπάσκετ δεν μπορεί να υπάρξει πρωτάθλημα που ήθελε να δημιουργήσει ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Ευρωλιγκας: Αυτοί είναι το νούμερο ένα και οι άλλοι, τα εθνικά πρωταθλήματα και οι εθνικές ομάδες δηλαδή, προσπαθούν να διαχειριστούν ό,τι έχει μείνει εκεί έξω», ανέφερε, ενώ για τη νέα διοίκηση της Ευρωλίγκας είπε: «Ο Μποντιρόγκα ήξερε από πριν ποιο είναι το πρόβλημα. Πρέπει να ξέρετε ότι αυτοί οι 13 σύλλογοι αποφασίζουν για τα πάντα. Είδατε την υπόθεση Καμπάτσο. Η ανεξάρτητη επιτροπή πήρε αυτή την απόφαση. Και ο νέος διευθύνων σύμβουλος, ο Γκλίκμαν, είναι ο μόνος που θα μπορούσε να τους «συγχωρήσει» (εννοώντας τον Ερυθρό Αστέρα). Θα το κάνει αυτό; Αν κοιτάμε μόνο τον αθλητισμό, πρέπει οπωσδήποτε να το κάνει».

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram