«Πιστεύω ότι για να ανέβουν τα έσοδα των ομάδων, θα πρέπει η Ευρωλίγκα να γίνει μία κλειστή λίγκα 24 ομάδων», είπε αρχικά Εργκίν Αταμάν στο «RAC1» και πρόσθεσε:

«Όπως είναι το ΝΒΑ, η Formula 1 ή το ATP. Θα πρέπει να κλείσουμε την Ευρωλίγκα, αλλά και τις εγχώριες λίγκες, ώστε να έχουν περιθώριο οι εθνικές ομάδες για το πρόγραμμά τους. Το πρόβλημα της Ευρωλίγκας είναι τα έσοδα. Μερικές ομάδες ξοδεύουν 40-50 εκατ. ευρώ. Αλλά, τι γίνεται με τα έσοδα; Είναι τραγική κατάσταση».

Στη συνέχεια, ο Τούρκος κόουτς κλήθηκε να σχολιάσει την πρόσφατη δήλωση του Λούκα Ντόντσιτς ότι παρακολουθεί περισσότερα ματς Ευρωλίγκας από ΝΒΑ: «Η ποιότητα του μπάσκετ στην Ευρωλίγκα είναι πολύ υψηλή. Γιατί το λέει αυτό ο Ντόντσιτς; Γιατί τα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα είναι πιο διασκεδαστικά. Ωστόσο, το επίπεδο της οργάνωσης δεν είναι το ίδιο».

Αναφορικά με τα «παράθυρα» της FIBA: «Οι εθνικές ομάδες είναι πολύ σημαντικές για την ανάπτυξη του μπάσκετ παγκοσμίως. Τώρα, στα μέσα της σεζόν παίζουν οι Β’ και… Γ’ ομάδες. Δεν πάνε οι ομάδες με φουλ ρόστερ. Αυτό, θα πρέπει να διορθωθεί».

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram