Με τρία παιχνίδια ολοκληρώνεται η 11η αγωνιστική της Basket League και παράλληλα έτσι θα πέσει και η αυλαία του πρώτου γύρου.

Όπως είναι φυσικό, η αναμέτρηση που ξεχωρίζει είναι αυτή που θα γίνει τελευταία χρονικά και συγκεκριμένα στο ΣΕΦ, όπου ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την ΑΕΚ (19:15).




Βαθμολογικά, οι δύο ομάδες απέχουν αρκετά, με τους «ερυθρόλευκους» να είναι πρωτοπόροι και αήττητοι με ρεκόρ 10-0, ενώ η Ένωση είναι στο 6-4.Από ‘κει και πέρα, αμφότεροι έρχονται από σπουδαία αποτελέσματα στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις μέσα στην εβδομάδα. Αρχικά, ο Ολυμπιακός φιλοξένησε την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ για την Ευρωλίγκα. Με «όπλο» την άμυνά τους, οι «ερυθρόλευκοι» δεν άφησαν περιθώρια στους πρωταθλητές Ιταλίας, επικρατώντας με το επιβλητικό 82-66. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

Από την άλλη, πολύ καλή ψυχολογία έχει και η ΑΕΚ. Η ομάδα του Ηλία Καντζούρη νίκησε 73-70 την Τόφας, στο πρώτο παιχνίδι της σειράς για τα Play-In του Basketball Champions League. Πλέον χρειάζεται τη νίκη στη ρεβάνς της Προύσας (10/1), ώστε να πάρει το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης. Ωστόσο, η Ένωση έχει προβλήματα, καθώς αμφίβολοι για το ΣΕΦ είναι οι Γιάνις Στρέλνιεκς και Αντώνης Κόνιαρης.

Το πρώτο παιχνίδι της Κυριακής (8/1) χρονικά θα είναι αυτό στην Πυλαία, όπου ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Απόλλωνα Πάτρας (15:45). Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει ρεκόρ 6-4, ενώ η ομάδα της Αχαΐας είναι στο 3-7. Το σύνολο του Άρη Λυκογιάννη έχει παίξει ήδη στο 2023, καθώς πριν από μερικές ημέρες ηττήθηκε 85-62 εκτός έδρας από τη Ρίτας, στο πρώτο ματς των Play-In του BCL. Επίσης, το θετικό για τον ΠΑΟΚ είναι η επιστροφή των μέχρι πρότινος τραυματιών Νέιτ Ρένφρο και Γιώργου Καμπερίδη. Από την άλλη, ο Νίκος Βετούλας έχει δύο «πονοκεφάλους» για το ματς, καθώς μικροπροβλήματα αντιμετωπίζουν οι Σέσιλ Γουίλιαμς και Ιμπραΐμ Σιλά.

Τέλος, μετά το ματς στη Θεσσαλονίκη και πριν αυτό του Πειραιά, στη Ρόδο ο Κολοσσός υποδέχεται το Λαύριο (17:00). Οι «θαλασσί» είναι στο 5-5, έχοντας κλείσει ιδανικά το 2022 με δύο σερί ήττες απέναντι σε Άρη και Περιστέρι bwin. Στον αντίποδα, η ομάδα του Χρήστου Σερέλη έχει «πληρώσει» το κακό της ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα και γι’ αυτό είναι στο πολύ χαμηλό 2-8. Πάντως και το Λαύριο μετράει σερί δύο ηττών, καθώς αρχικά επικράτησε της Καρδίτσας και στις 2 Ιανουαρίου του Ιωνικού Νικαίας, σε εξ αναβολής ματς.

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading