Ο Βλάντιμιρ Λούτσιτς με αφορμή την μεταγραφή του Φακούντο Καμπάτσο στον Ερυθρό Αστέρα αναφέρθηκε στις αλλαγές σε οικονομικό επίπεδο που έχει υποστεί το σέρβικο μπασκετ τα τελευταία χρόνια.

Όταν, πριν από περίπου μια δεκαετία, ο Βλάντιμιρ Λούτσιτς έπαιζε ακόμα στη Σερβία με τη φανέλα της Παρτίζαν, δεν μπορεί να πει κανείς ότι η σέρβικη ομάδα είχε ιδιαίτερα μεγάλο… οικονομικό ταβάνι.

Σήμερα, Παρτίζαν και Ερυθρός Αστέρας έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν πλουσιοπάροχα συμβόλαια σε ξένους παίκτες, με τελευταίο αυτό που έδωσαν οι «ερυθρόλευκοι» στον Φακούντο Καμπάτσο.

Σε αυτή τη διαφοροποίηση που έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια αναφέρθηκε ο Λούτσιτς, μιλώντας σε σέρβικο μέσο για τις μεταγραφές Παρτίζαν και Ερυθρού Αστέρα.

«Ειλικρινά, ζηλεύω λίγο, γιατί δεν μπόρεσα να παίξω σε μια ομάδα με τέτοιο μπάτζετ και ταυτόχρονα να είμαι στην πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα, σε έναν σύλλογο που νιώθω καλά. Έπρεπε να ψάξω αλλού για καλύτερους μισθούς. Από τη μία πλευρά, είναι καλό που ήρθε η ώρα οι παίκτες να μπορούν να παίξουν για πολλά χρήματα στη Σερβία, στη χώρα όπου γεννήθηκαν, χωρίς να χρειάζεται να ψάξουν μακριά από την πατρίδα τους. Δεν ήταν μια πολυτέλεια που μπορούσαμε να αντέξουμε οικονομικά».

«Το εισόδημά μου για πέντε χρόνια στην Παρτιζάν όταν έπαιζα, μπορεί να είναι στο επίπεδο του μισθού ενάμιση μήνα ορισμένων παικτών του Ερυθρού Αστέρα τώρα, και με μερικούς παίκτες ίσως μόνο ενός μήνα. Δεν μιλάω μόνο για τα πέντε χρόνια μου στον σύλλογο αλλά και για τους συμπαίκτες μου εκείνη την περίοδο. Η φιλοσοφία είναι εντελώς διαφορετική τώρα, οπότε δεν μπορεί να συγκριθεί».

Στη συνέχεια, ο Σέρβος μίλησε για την πορεία του τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί από τα τέλη Νοέμβρη, ενώ αναφέρθηκε στην πιθανότερη ημερομηνία επιστροφής του.

«Χτύπησα κατά τη διάρκεια της προπόνησης πριν από τέσσερις εβδομάδες. Τις πρώτες τρεις ή τέσσερις ημέρες, η ίδια η διάγνωση, λαμβάνοντας υπόψη το πρόβλημα που είχα με τον αγκώνα μου από πριν, σχετιζόταν περισσότερο με αυτό. Ούτε οι γιατροί ούτε εγώ πιστεύαμε ότι θα ήταν σοβαρός τραυματισμός.

Μετά την εξέταση από ειδικό, επιβεβαιώθηκε μερική ρήξη συνδέσμου, οπότε μου τοποθετήθηκε νάρθηκας για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες. Λογικά θα επιστρέψω στη δουλειά στις αρχές του 2023, ενισχύοντας πρώτα από όλα το χέρι μου, ενώ στη συνέχεια θα ενταχθώ σιγά σιγά με την υπόλοιπη ομάδα στις προπονήσεις»

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram