Μετά από ένα τρομερό ματς που κρίθηκε στα τελευταία λεπτά, ο Παναθηναϊκός έφυγε με το «διπλό» από το ΣΕΦ επικρατώντας 60-66, με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει μια θέση στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Γυναικών.

Το ματς
Οι «πράσινες» μπήκαν με μεγαλύτερη συγκέντρωση στο ματς και γρήγορα προηγήθηκαν 7-12 με πρωταγωνίστρια σε αυτό το διάστημα την Κάρτερ. Ο Ολυμπιακός έβρισκε λύσεις μόνο με την Γκούσταφσον, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός με συνεχόμενους πόντους της Πότερ να πάρει για πρώτη φορά διψήφια διαφορά (11-21). Τελικά, η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 13-25 για τις φιλοξενούμενες.Στη δεύτερη περίοδο, η επιθετική παραγωγή του Παναθηναϊκού έπεσε. Ο Ολυμπιακός, παρόλα αυτά, δεν κατάφερνε να μειώσει σημαντικά, καθώς και η δική του επίθεση ήταν κολλημένη, με αποτέλεσμα να δούμε ένα κακό από ποιοτικής πλευράς δεκάλεπτο. Τελικά, ένα τρίποντο της Σταμολάμπρου έριξε τη διαφορά στους 6 (27-33), με τη Ριντ να πετυχαίνει μια βολή για το τελικό 27-34 του ημιχρόνου.

Οι παίκτριες της Καπογιάννη μπήκαν και πάλι πιο δυνατά με πρωταγωνίστρια την Κάρτερ, φτάνοντας ξανά στο +12 (29-41). Ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε και πάλι μεγάλα προβλήματα στην επίθεση, με πολλά άστοχα τρίποντα και καμία δημιουργία. Κάπου εκεί, ανέλαβε όμως η Γκούσταφσον που με προσωπικό «σόου» μείωσε σταδιακά τη διαφορά, που έφτασε στους 3 (44-47). Τελικά, η περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 45-47.

Στην τέταρτη περίοδο, η αντεπίθεση του Ολυμπιακού συνεχίστηκε, με πρωταγωνίστρια την Σταμολάμπρου, που πέτυχε συνεχόμενους πόντους βάζοντας τις «ερυθρόλευκες» μπροστά (50-49). Ο Παναθηναϊκός με τη Ριντ έβγαλε αντίδραση, όμως Γκούσταφσον και Σταμολάμπρου ήταν ασταμάτητες και πήγαν τον Ολυμπιακό στο +3 (58-55). Οι «πράσινες» είχαν απάντηση, πέρασαν ξανά μπροστά στο σκορ με μεγάλο τρίποντο της Αλεξανδρή (60-62), και δύο χαμένες βολές της Σωτηρίου έκριναν ουσιαστικά το τελικό αποτέλεσμα.

Τα δεκάλεπτα: 13-25, 27-34, 45-47, 60-66

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram