Μπαρτζώκας: «Η Άλμπα πάντα δημιουργεί πρόβλημα»

Η ήττα από την Μακάμπι Τελ Αβίβ ανήκει στο παρελθόν, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να δίνει το… σύνθημα, ενόψει της επιστροφής του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ και του αγώνα της Πέμπτης (24/11, 21:00) απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου, για την 10η αγωνιστική της Euroleague.


Αναλυτικά: 


“Δεν υπάρχει κάτι να κρατάς ή μην κρατάς. Δεν μπορούμε να κρατάμε ό,τι μας συμφέρει και ό,τι δεν μας συμφέρει να το πετάμε. Αυτή τη στιγμή χάσαμε ένα παιχνίδι, αυτό είναι το δεδομένο. Ήταν ένα παιχνίδι που το ελέγξαμε σε μεγάλο βαθμό, οδηγώντας το σκορ για περίπου 32 λεπτά, και δεν εκτελέσαμε το πλάνο μας στο τέλος έτσι ώστε να κερδίσουμε. Τους δώσαμε αυτοπεποίθηση. Δεν μπορούμε να κρατήσουμε κάτι.


Ήταν ένα ματς που πάει πέρασε, κάναμε μια ανάλυση πού πρέπει να βελτιωθούμε και πού να μείνουμε συμπαγείς 40 λεπτά γιατί το πρωτάθλημα είναι τρομερά ανταγωνιστικό. Όλοι παίζουν με μεγάλο κίνητρο, όλοι έχουν προσόντα και ικανότητες και κάθε παιχνίδι έχει συγκεκριμένη προσέγγιση.


Η Άλμπα είναι μια ομάδα που είναι πρώτη σε transition κατοχές, πρώτη σε transition πόντους, παίζει σε πολύ υψηλό τέμπο, πασάρουν πολύ τη μπάλα και παρότι έχουν ξεκινήσει κερδίζοντας τα πρώτα τρία ματς και χάνοντας τα επόμενα έξι, δεν είναι ποτέ μια ομάδα που δεν προσπαθεί ή τα παρατάει. Και χθες ήταν μπροστά στο σκορ πέντε πόντους και τελικά έχασε στην παράταση.


Να περιμένουμε, λοιπόν, όλοι ένα δύσκολο παιχνίδι. Οι παίκτες μας σίγουρα το περιμένουν. Αυτό τους είπαμε. Ότι η Άλμπα είτε μέσα είτε έξω παίζει με την ίδια ικανότητα και το ίδιο πλάνο παιχνιδιού. Μια ομάδα που πασάρει σημαίνει ότι πάντα δημιουργεί πρόβλημα. Έχει καλούς παίκτες και κάθε παιχνίδι EuroLeague απαιτεί μεγάλη σωματική και πνευματική προσπάθεια για να μπορέσεις να πάρεις.
Το μπάσκετ επιβάλλεται να παίζεται πιο γρήγορα, το παιχνίδι πηγαίνει σε περισσότερες κατοχές, πολλοί προπονητές επιλέγουν τρανζίσιον πόντους που μπορεί να μην είναι πρωτεύων αιφνιδιασμός αλλά ένα τρίποντο στον αιφνιδιασμό. Είναι μια λίγκα που έχει γεμίσει ταλέντο, τα παιχνίδια είναι δύσκολα και συνεχόμενα και είναι δύσκολο να εκτελείς το πλάνο κατά γράμμα. Αυτό που μένει είναι να παίρνεις όσο πιο πολλές νίκες μπορείς. Εμείς το γνωρίζουμε πολύ καλά, δεν ξέρω αν το περιβάλλον της ομάδας το καταλαβαίνει, ότι κάθε παιχνίδι έχει μεγάλη δυσκολία και απαιτεί φοβερό κόπο και προσπάθεια.


Είμαστε μια ομάδα που έχει δείξει πράγματα. Είμαστε η πρώτη ομάδα σε πόντους ανά κατοχή, μια ομάδα με συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού που εγώ πιστεύω ότι δίνει νίκες και επιτυχίες. Μια ομάδα που κερδίζει. Έχουμε να φτιάξουμε αρκετά, αλλά το πιο σημαντικό είναι η ομάδα πρέπει να μένει συμπαγής και με το κεφάλι μέσα στο κεφάλι. Να είμαστε μαχητές. Θα έρθουν καλά και κακά βράδια. Υπάρχει κόπωση, ελπίζω ότι δεν θα έχουμε απουσίες”.

Απάντηση