Ο Τζόρντι Μπερτομέου, πρώην CEO της Ευρωλίγκας, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε για όσα συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα με τα παράθυρα της FIBA.

«Τα “παράθυρα” ήταν κάτι που είχαμε συζητήσει. Είχαμε μιλήσει γι’ αυτό και έπεισα τις ομάδες πως η θέση της Euroleague δεν μπορούσε να είναι διαφορετική από αυτή του ΝΒΑ. Οι ομάδες μας δεν ήταν “δεύτερης διαλογής” και οι ιδιοκτήτες θα έπρεπε να λάβουν τον ίδιο σεβασμό, με εκείνον που λαμβάνουν οι ιδιοκτήτες των ομάδων του ΝΒΑ, να μην νιώσουν πως οι παίκτες τους αγωνίζονται σε μια “δεύτερη λίγκα”. Έτσι, πήραμε την απόφαση και κανείς δεν δίστασε, κανείς δεν ρώτησε κάτι ή ζήτησε την αλλαγή ενός αγώνα… Όσα ζήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα δεν είχαν συμβεί από το 2017. Ας πούμε πως υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι, που μπορείς να ηγηθείς», ανέφερε ο Μπερτομέου και συνέχισε λέγοντας:

«Η Euroleague έχει σπουδαίο προσωπικό και μια σπουδαία ευκαιρία να μεγαλώσει μαζί με τις ομάδες. Όμως, πρέπει να έχεις έναν στόχο, μια γραμμή. Τον είχαμε και ξέραμε τι θέλαμε, είχαμε ένα πλάνο. Έγιναν λάθη, τα οποία όλοι ήξεραν».

Παράλληλα, με αφορμή τα όσα έγιναν στα «παράθυρα» του Νοεμβρίου, σχολίασε: «Αυτό που έγινε στα “παράθυρα” ήταν αποπροσανατολιστικό. Δείχνει μια μεγάλη σύγχυση, κανείς δεν γνωρίζει τη γραμμή. Τώρα η ερώτηση είναι: Θα αφήσουν οι ομάδες τους παίκτες να πάνε στις εθνικές; Κάποιους ναι, κάποιους όχι. Δεν βγάζει νόημα αυτό γιατί μιλάμε για μια λίγκα με κοινούς στόχους και κοινό ενδιαφέρον, που πρέπει να δρα ως σύνολο».

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram