Για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει ο Παναθηναϊκός να αντιμετωπίσει την Μακάμπι, την επιστροφή του Γουόλτερς αλλά και το συναπάντημα του με τον πρώην συμπαίκτη του, Άλεξ Πόιθρες, μίλησε ο Ματέους Πονίτκα, πριν την αναχώρηση του τριφυλλιού για το Ισραήλ.


Αναλυτικά ο Πονίτκα μίλησε
Για την Μακάμπι:  

«Θα είναι ένα παιχνίδι που απαιτεί ομαδικότητα. Να παίξουμε ως ομάδα, να μοιράσουμε την μπάλα και να διασκεδάσουμε που θα παίζουμε μαζί. Πιστεύω ότι η άμυνα της Μακάμπι είναι καλή στο “ένας εναντίον ενός”, αλλά αν επιτεθούμε ως ομάδα θα είναι δύσκολο να μείνουν στο παιχνίδι. Είναι ομάδα με ταλέντο, εξαιρετικούς παίκτες, θα δούμε. Παίζουν όλο και καλύτερα σε κάθε ματς, θα είναι δύσκολο ματς, ειδικά σε ένα γεμάτο γήπεδο. Θα υποστηρίξουν την ομάδα τους, αλλά όπως είπα, θα πρέπει να παίξουμε δυνατά, να είμαστε σκληροί και να μην κατεβάζουμε το κεφάλι όταν κάνουμε κάτι λάθος και να παλέψουμε μέχρι το τέλος. Μόνο έτσι θα έχουμε πιθανότητες για τη νίκη».


Για την επιστροφή του Νέιτ Γουόλτερς και τι θα φέρει στην ομάδα:

«Την εμπειρία, επιτέλους θα έχουμε δύο πόιντ γκαρντς. Βοηθούσα σε αυτή τη θέση τον προηγούμενο μήνα για λίγο, ίσως το κάνω ξανά, αλλά τώρα έχουμε τον Πάρις και τον Νέιτ. Μαζί μπορούν να φροντίσουν το παιχνίδι, την τακτική και εγώ θα είμαι σε μία διαφορετική σχέση. Ο Νέιτ έχει αγωνιστεί σε αρκετές ομάδες, καταλαβαίνει το μπάσκετ, μπορεί να δημιουργήσει για τους άλλους, μπορεί να πάρει τις δύσκολες αποφάσεις μέσα στο παιχνίδι. Είναι μόνο θετικό που επιστρέφει».


Για τη συνάντηση με τον πρώην συμπαίκτη του, Άλεξ Πόιθρες:

«Είναι καλός μου φίλος, είμαστε σε επαφή όλη την ώρα, περάσαμε μαζί δύο χρόνια στη Ζενίτ και πέρασα υπέροχα μαζί του. Και με τον Μπίλι Μπάρον και τους άλλους ξένους περάσαμε αρκετό κοινό χρόνο, ειδικά την προηγούμενη σεζόν. Τον γνωρίζω πολύ καλά και ξέρω τι να περιμένω, θα είναι διασκεδαστικό να παίξω ως αντίπαλός του».

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram