Ο Τζόρντι Μπερτομέου μίλησε για το έργο του στην Ευρωλίγκα και τόνισε δεν πρόλαβε να κάνει όσα είχε σχεδιάσει, ενώ αναφέρθηκε στην προοπτική του Ντουμπάι αλλά και για την FIBA.

Αναλυτικά, ο Τζόρντι Μπερτομέου μίλησε για:

-τη ζωή μετά την αποχώρηση από την Ευρωλίγκα: «Είμαι χαλαρός τώρα, σκέφτομαι τα επόμενα επαγγελματικά μου βήματα. Είχα πολλή δουλειά τα τελευταία 22 χρόνια, έχεις πολλά να κάνεις όταν διαχειρίζεσαι μια διοργάνωση όπως η Ευρωλίγκα».

-το έργο του στην Ευρωλίγκα: «Νιώθω περήφανος για όσα κάναμε στην Ευρωλίγκα ως ομάδα. Αλλάξαμε το ευρωπαϊκό μπάσκετ και τη δομή του. Θα ήθελα να τελειώσω το πρόγραμμα που είχα σχεδιάσει. Θα μπορούσαμε σε 3-4 χρόνια να το καταφέρουμε. Όμως συνολικά αν δούμε πού ήταν το μπάσκετ στις αρχές του αιώνα και πού είναι τώρα, το αποτέλεσμα είναι πολύ θετικό. Δημιουργήσαμε μια μπασκετική κουλτούρα και μια κοινότητα στην Ευρώπη. Ανεβάσαμε τα μπάτζετ και τώρα πάνε από 200 κανάλια προβάλουν τους αγώνες».

-τα σχέδια που δεν ολοκλήρωσε: «Η Ευρωλίγκα έχει δύο μεγάλους στόχους: να μεγαλώσει τον χάρτη με άδειες μεγάλης διάρκειας και να βρει εμπορική αυτάρκεια. Έχουμε δύο ομάδες από το Παρίσι και το Λονδίνο, που είναι σημαντικό. Οι ομάδες πρέπει να αφήσουν τις βραχυπρόθεσμες στρατηγικές τους γιατί πάντα υπάρχει ανάγκη για νίκη. Δεν μπορείς να διοικείς με φόβο».

-τις επαφές με το Ντουμπάι: «Δεν είναι μια νέα ιδέα της νέας διοίκησης. Είχα αρχίσει να συζητώ γι’ αυτή την προοπτική από τον Φεβρουάριο. Θα μπορούσε να αλλάξει το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Δεν πρόκειται να αυξήσουμε τα μέσα μας εδώ στην Ευρώπη, ενώ εκεί υπάρχουν προοπτικές ανάπτυξης. Αν θέλουμε να κάνουμε το μπάσκετ μεγαλύτερο και πιο εμπορικό, πρέπει να μπούμε σε νέες αγορές. Σε κάποιες από αυτές δεν είμαστε δυνατοί».

-τη διαμάχη με την FIBA: «Ο κόσμος δεν ασχολείται με τις διαφωνίες της FIBA με την Ευρωλίγκα. Απλά δείτε την προσέλευση του κοινού στα πέντε τελευταία χρόνια. Δεν καταλαβαίνω πώς η FIBA επιτρέπει να παίζονται ματς χωρίς τους καλύτερους παίκτες των εθνικών ομάδων. Ξέρεις ότι 70-80 παίκτες δεν θα αγωνιστούν. Δεν έχει νόημα. Δεν ξέρω αν θα ήταν καλύτερα αν τα βρίσκαμε. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος».

-τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα: «Του εύχομαι τα καλύτερα στο νέο του ρόλο. Ελπίζω να τα πάει καλύτερα από μένα».

-την πιθανότητα επιστροφής των ρωσικών ομάδων στην Ευρωλίγκα: «Πρέπει να περιμένουμε. Δεν νομίζω ότι θα επιστρέψουν άμεσα. Βλέπουμε ότι ακόμη εξελίσσονται πράγματα εκεί».

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram