Με τα καλύτερα λόγια για την Μονακό, ενόψει της αναμέτρησης του ΣΕΦ (27/11, 19:45) μίλησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, με τον «ερυθρόλευκο» προπονητή να χαρακτηρίζει τους Μονεγάσκους ως μία ομάδα με εκπληκτικό επιθετικό ταλέντο, ικανή να φτάσει μέχρι το Final Four.

Αναλυτικά ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε:

Για το επερχόμενο παιχνίδι με την Μονακό:

«Είναι ένα ιδιαίτερο δύσκολο παιχνίδι, έτσι το έχουμε αξιολογήσει. Πρώτο παιχνίδι μπροστά στον κόσμο μας, που θα μας δημιουργήσει μεγάλη πίεση, αλλά και γιατί ο αντίπαλος μας έχει εκπληκτικό ταλέντο επιθετικά.  Έχει παίξει τα περισσότερα παιχνίδια εκτός έδρας και σε όλα είτε κέρδισε, είτε έχασε στο τέλος. Δείχνει πάρα πολύ ανταγωνιστική για το υψηλότερο επίπεδο. Πρόσθεσαν περισσότερο ταλέντο σε αυτό που ήδη είχαν. Έχουν ακόμα μεγαλύτερο βάθος. Το 63% των πόντων τους έρχονται από τους τέσσερις γκαρντ (Τζέιμς, Οκόμπο, Ντιαλό, Λόιντ). Πάει πάντα στο επιθετικό ριμπάουντ και γενικά είναι ένα παιχνίδι που θέλει μεγάλη προσήλωση στην άμυνα, να μαρκάρεις σε iso καταστάσεις και όλη η ομάδα να λειτουργήσει καλά αμυντικά.

Φέτος και οι δύο ομάδες έχουν απαιτήσεις, η Μονακό ξόδεψε πολλά χρήματα, έφερε παλύ καλούς παίκτες. Είναι μια ομάδα  – σκληρός ανταγωνιστής για το Final Four. Πρέπει να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις χωρίς κενά διαστήματα, που είχαμε στην Βιτόρια, πρέπει να είμαστε όλοι έτοιμοι για ένα παιχνίδι που θα έχει πολλές απαιτήσεις».

Για τον κόσμο και το πιθανό sold out:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που τα αποτελέσματα φέρνουν κόσμο. Είχαμε υποστήριξη και στα εκτός έδρας παιχνίδια μας, μακάρι να είναι έτσι όλη την χρονιά και εμείς θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να συνεχιστεί αυτό».

Για το φετινό επίπεδο της Euroleague και την σημασία της έδρας:

«Για τις έδρες δεν έχω απάντηση, όσο πιο καλές γίνονται οι ομάδες, τόσο λιγότερο σημασία παίζει η έδρα. Η αίσθηση είναι πως δεν υπάρχει ούτε ένα εύκολο ματς. Αν μπορείτε να μου επιλέξετε έναν αντίπαλο που θα κερδίσεις χωρίς να παίξεις καλά θα το δεχτώ, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει ούτε ένας. Είναι τόσο σκληρός ο ανταγωνισμός και τα παιχνίδια έχουν μεγάλη ένταση και κρίνονται στο τέλος. Κάθε χρόνο γίνεται και… χειρότερο!

Για την σταθερότητα του Ολυμπιακού:

«Δεν πρέπει να κοιτάμε  τι έχουμε κάνει ούτε τι θα κάνουμε στο μέλλον. Όλοι λέγανε ότι ο Ολυμπιακός έχει ένα φοβερά δύσκολο πρόγραμμα με τρία ματς στην Ισπανία. Εμείς κοιτάζαμε μόνο κάθε παιχνίδι που είχαμε μπροστά μας και έχουμε τέσσερις νίκες. Να συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο πράγμα. Στους παίκτες μου λέω να μην ασχολούμαστε με το τι γίνεται μετά. Το συνιστώ, όμως σε όλους, να μην λένε ότι ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Πρέπει να βλέπουμε μόνο το επόμενο ματς, είτε κερδίζουμε  είτε χάνουμε».

Για το περιθώριο βελτίωσης της ομάδας:

«Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης, στην εκτέλεση μας και στην επιθετική και την αμυντική. Να παίξουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα, να έχουμε καλύτερες συνεργασίες. Όλες οι ομάδες θα βελτιωθούν μέσα στην χρονιά».

Για ενδεχόμενες απουσίες:

«Στην σημερινή προπόνηση θα είμαστε όλοι»

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram