Ο Ματέους Πονίτκα μίλησε για τον Παναθηναϊκό, για τον Ντέγιαν Ράντονιτς αλλά και για τον ρόλο του στην ομάδα.

«Είχα και κάποιες άλλες επιλογές, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ ευθύς και ήθελε να με αποκτήσει. Πιστεύω πως η ομάδα αυτή είναι ιδανική για μένα, γιατί ήθελα ένα μέρος που θα απολαύσω ξανά το μπάσκετ», τόνισε ο Πολωνός.

Παράλληλα αναφέρθηκε στον Ντέγιαν Ράντονιτς και τη φιλοσοφία του. «Ο κόουτς είναι πολύ ειλικρινής άνθρωπος και το εκτιμώ αυτό. Πιστεύω πως είναι βασικό κομμάτι σε μια σχέση. Ξέρουμε πως έχουμε μια από τις πιο νεανικές ομάδες στην Ευρωλίγκα. Κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία και για τον κόουτς Ράντονιτς η άμυνα είναι το πιο σημαντικό κομμάτι. Πρέπει να είσαι ενεργός στην άμυνα, να παίζεις δυνατά, να βάζεις το κορμί σου και να δημιουργείς επαφή. Στην επίθεση για την ώρα έχουμε λιγότερα συστήματα σε σχέση με τον Τσάβι Πασκουάλ στη Ζενίτ. Έχει κάποιες διαφορές με τον Ράντονιτς, αλλά είναι και οι δύο σπουδαίοι προπονητές. Τίποτα δεν είναι τυχαίο στην Ευρωλίγκα».

Όσο για τον ρόλο του στην ομάδα; «Έχουμε ταλαντούχους παίκτες, αλλά κάποιοι από αυτούς δεν έχουν εμπειρία. Προσπαθούμε να βρούμε την ισορροπία. Έχω μιλήσει με τον κόουτς για τον ρόλο μου. Αυτή τη στιγμή λόγω κάποιων τραυματισμών είναι διαφορετικός. Όλοι πρέπει να προσαρμοστούμε, αλλά είμαι αισιόδοξος για το μέλλον».

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram