Για το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της Euroleague, απέναντι στην Ζαλγκίρις Κάουνας, την σταθερότητα της ομάδας αλλά και την συμμετοχή των παικτών που ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμό, μίλησε στην «ερυθρόλευκη» media day ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Αναλυτικά ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε:

Για την απουσία του κόσμου: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε τις υποχρεώσεις μας στην Ευρωλίγκα στο γήπεδο μας. Θα θέλαμε να έχει κόσμο και το γεγονός πως δεν έχει είναι μεγάλο μείον για εμάς. Πρώτον, γιατί θα θέλαμε να παίξουμε μπροστά στους φιλάθλους μας, μετά τους τελικούς με τον Παναθηναϊκό, αλλά και δεύτερον γιατί χρειαζόμαστε την υποστήριξη».

Για την Ζαλγκίρις: «Η Ζαλγκίρις είναι μια ομάδα που σου βάζει μεγάλα προβλήματα. Έχει κάνει μια μεγάλη ανανέωση σε πρόσωπα, παίρνοντας παίκτες με ταλέντο από την Λιθουανία, αλλά και νέους ξένους. Είναι μια ομάδα μαχητών, που δεν τα παρατά σε καμία περίπτωση, φάνηκε και με την Μακάμπι. Βάζουν μεγάλη πίεση στην μπάλα, κάνουν παγίδα σε κάθε σκριν και παίζουν με μεγάλη ένταση. Χρειάζεται καλό παιχνίδι από την πλευρά μας. Σε καμία περίπτωση υποτίμηση του αντιπάλου. Χρειάζεται μεγάλη συγκέντρωση γιατί η Ζαλγκίρις θα το εκμεταλλευτεί. Θα βάλει δύσκολα σε πολλές ομάδες της Euroleague. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι».

Για τους προπονητές που επαινούν τον τρόπο που αγωνίζεται ο Ολυμπαικός: «Οι νίκες είναι σημαντικό πράγμα, αλλά ο τρόπος που παίζει εμπεριέχει κάποια δημιουργικότητα για τους προπονητές και είναι μια ικανοποίηση να λέγεται. Βέβαια πρέπει να ξέρουμε και το κίνητρο αυτών που το λένε. Μερικές φορές το λένε για να… κοιμίσουν, ή για να έχουν κάποιο άλλοθι. Από την άλλη, όλοι λένε ότι είμαστε οι πιο έτοιμοι. Δεν μπορώ να καταλάβω τι σημαίνει αυτό. Με την Μπαρτσελόνα που παίξαμε, ίδιες αλλαγές κάναμε. Το γεγονός ότι στην ομάδα μας οι προπονητές και ένας μεγάλος αριθμός παικτών είναι τρία χρόνια, είναι ζητούμενο και επιδιωκόμενο από κάθε ομάδα της Ευρωλίγκας, να μην υπάρχουν πολλές αλλαγές, να υπάρχει μια σταθερότητα. Αυτό το έχουν καταφέρει οι ιδιοκτήτες της ομάδας. Είμαι σίγουρος ότι έχουμε καλή ομάδα, σας το είχα πει και πριν από την Μπαρτσελόνα και είμαι σίγουρος ότι θα κάνουμε πολλές και μεγάλες νίκες. Όμως η σταθερότητα και η συνέπεια στο πως παίζεις, η μη υποτίμηση του αντιπάλου, η σοβαρότητα σε κάθε παιχνίδι, σε Ελλάδα και Ευρώπη, είναι αυτή που θα μας καταξιώσει. Δεν ξέρω που θα φτάσουμε, αλλά πρέπει να είμαστε συμπαγείς και συνεπείς κάθε φορά.

Οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και η καθημερινότητα είναι αυτή που μετράει. Αν ανατρέξεις στο διαδίκτυο, το να πάμε στο Final Four ήταν κάτι που έκανε τον κόσμο χαρούμενο. Αυτό όμως έχει ξεχαστεί ήδη για εμάς. Οι προκλήσεις είναι μπροστά σου. Για την ώρα έχουμε την Ζαλγκίρις αύριο, έχουμε πολλές προκλήσεις μπροστά μας, είμαστε αισιόδοξοι γιατί έχουμε καλή ομάδα, μένει να γίνουμε καλύτεροι μέσα στην χρονιά, να δουλεύουμε κάθε μέρα και να βελτιωνόμαστε».

Για τις απουσίες: «Ο Παπανικολάου δεν προλαβαίνει να παίξει, για τους άλλους δύο που είχαν θέματα, είμαι αισιόδοξος πως θα παίξουν».

Για τους παίκτες που έπαιξαν στο Eurobasket: «Κάθε ένας από αυτούς είναι διαφορετική περίπτωση. Υπάρχουν παίκτες που στο Eurobasket έπαιξαν πολύ και δεν έχουν θέμα φόρμας, αλλά ίσως θέμα κούρασης. Έχουμε τον Φαλ που έκανε 20-25 ημέρες αποθεραπεία, προσπαθώντας να είναι υγιής για να παίξει στο τουρνουά, αλλά δεν είχε παραπάνω από 10-12 λεπτά συμμετοχής και τώρα έχει βάλει παραπάνω ένταση για να προλάβει τους άλλους, με αποτέλεσμα να έχει θέματα κούρασης. Γρήγορα, όμως, θα φορμαριστεί. Έχει σχέση η ηλικία, το σώμα. Ο τραυματισμός του Παπανικολάου είναι υποτροπή στον τραυματισμό του Eurobasket, αλλά τι να κάνεις, έτσι έχει η κατάσταση».

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram