Το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ συνεδριάζει το απόγευμα, προκειμένου να συμφωνηθεί ο τρόπος διαμερισμού των χρημάτων από την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος στην ΕΡΤ.

Ο τρόπος διαμερισμού των χρημάτων από την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος της Basket League στην ΕΡΤ αναμένεται να συμφωνηθεί το απόγευμα (12/10, 17:00), στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ.

Όλες οι ομάδες συμμετέχουν φέτος στην κεντρική διαχείριση, καθώς και ο Ολυμπιακός, που πέρυσι είχε αυτόνομο συμβόλαιο με την ΕΡΤ, μπήκε σε αυτήν και μένει να φανεί πώς θα διανεμηθούν τα αθροιστικά 6,5 εκατομμύρια ευρώ της δημόσιας τηλεόρασης. Πέρυσι το ποσό αυτό ήταν 5,5, εκατ. ευρώ.Ήδη, εδώ και αρκετές ημέρες, υπάρχει η πληροφορία ότι οι ομάδες θα χωριστούν σε τρία υπογκρούπ, ανάλογα με τη συνολική αγωνιστική παρουσία τους και την εμπορική δύναμή τους στην αγορά.

Στο πρώτο, φυσικά, θα είναι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, οι οποίοι και αναμένεται να μοιραστούν 3 εκατομμύρια ευρώ, περίπου, δηλαδή, το 50% του συνολικού ποσού.

Από εκεί και πέρα, στο δεύτερο υπογκρούπ έχουμε ΠΑΟΚ, Άρη, ΑΕΚ, Προμηθέα, Κολοσσό και Περιστέρι bwin, με τις ομάδες αυτές να μοιράζοντας 2,5 εκατ. ευρώ και τέλος, στο τρίτο υπογκρούπ θα είναι το Λαύριο, ο Απόλλων Πάτρας, ο Ιωνικός και η νεοφώτιστη Καρδίτσα, που θα μοιραστούν 1 εκατ. ευρώ

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram