Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για τον βαθμό ετοιμότητας του Ολυμπιακού εν όψει Σούπερ Καπ, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα του έβδομου ξένου.

«Η ετοιμότητα είναι σχετική λέξη. Είχαμε έξι διεθνείς που έλειπαν από την προετοιμασία μας και ενσωματώθηκαν τις τελευταίες μέρες. Δεν είμαστε αρκετά έτοιμοι σε σχέση με το τι θα θέλαμε. Σε λίγες μέρες ξεκινάει η Euroleague. Στην προετοιμασία είχαμε μισή ομάδα και οι προπονητές πάντοτε παραπονιούνται γι’ αυτό. Έχουμε έναν σημαντικό κορμό από πέρυσι. Αυτή τη στιγμή όμως παίζουμε για έναν τίτλο. Δεν ξέρω πόσο σημαντικός είναι ή δεν είναι. Είναι ένα σημαντικό event όπως είναι, με όλο το ελληνικό μπάσκετ εδώ. Θα κληθούμε να αξιολογήσουμε σε ποιο σημείο βρισκόμαστε. Θα παίξουμε με σεβασμό. Κοιτάμε μόνο τον αυριανό μας αντίπαλο. Αυτό είναι όλο, ένα παιχνίδι μπάσκετ. Θα προσπαθήσουμε».

Όσο για το αν η απόφαση για έβδομο ξένο στην Α1 θα μεγαλώσει το χάσμα μεταξύ των ομάδων; «Η ερώτηση είναι σημαντική, αλλά δεν υπάρχει απάντηση. Από ό,τι ξέρω δεν έχει ψηφιστεί αυτό. Αν υπάρξει απόφαση οριστική να απαντήσω και να πω. Αν ρωτάτε εμένα, ο καθένας κοιτάει το συμφέρον του και όλοι μαζί το ελληνικό μπάσκετ. Είναι σχετικό τι σημαίνει η πρόοδος του μπάσκετ. Αν μία ή δύο ελληνικές ομάδες διεκδικούν το Final Four και τον τίτλο είναι μεγάλη πρόοδος. Ως Ολυμπιακός ανταγωνιζόμαστε ομάδες που έχουν 11 και 12 ξένους. Έτσι δεν είναι; Αυτό με τους γηγενείς συμβαίνει και είναι πρόβλημα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Συμφωνώ με τον Ηλία πως είναι μια μεγάλη συζήτηση και όλοι οι προπονητές πρέπει να πάρουν θέση. Δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω εφόσον δεν έχει γίνει πράξη».

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram