Ο σούπερ σταρ της Εθνικής Ελλάδας και των Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε στην media day της ομάδας του Μιλγουόκι, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι ελπίζει ο Θεός να χαρίσει στην ομάδα του και άλλον τίτλο, ενώ διασφάλισε ότι ο ίδιος θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να το πετύχει αυτό.


Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην συνέντευξη τύπου: 


Για το αν θεωρεί ότι είναι από τους κορυφαίους: 

“Δεν θεωρώ πως είμαι ο κορυφαίος. Σίγουρα έχω ωριμάσει. Ο κορυφαίος είναι αυτός που μένει όρθιος ως το τέλος. Είναι αυτός που πάει την ομάδα του στο τέλος, στον τελικό και βοηθάει να πάρει η ομάδα του νίκες. Όταν κερδίσαμε το πρωτάθλημα ίσως το σκέφτηκα το βράδυ στο κρεβάτι μου, αλλά τώρα όχι, δεν το σκέφτομαι. Κατά τη γνώμη μου ο νικητής είναι ο καλύτερος. Ακόμα και στο πινγκ πονγκ και παίζω με τα αδέλφια μου. Μπορεί ο Κώστας να έπαιξε καλά αλλά να κέρδισα εγώ. Για τώρα ο Κάρι είναι ο καλύτερος μέχρι να βρεθεί ένας άλλος”.
Για την Εθνική: “Ήταν πολλά. Καίγεσαι λίγο, παίζεις πολύ μπάσκετ. Χρειάζεται ένα διάλειμμα όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχολογικά. Θες να περάσεις λίγο χρόνο εκτός παρκέ, να είσαι με την οικογένειά σου, να κάνεις αυτά που σου αρέσουν, να φας ντορίτος. Το χρειάζεσαι για να έχεις μια καλή σεζόν. Φυσικά ήταν εκπληκτική εμπειρία να εκπροσωπώ την χώρα μου. Το διασκέδασα. Ήταν η πρώτη φορά που ήρθε τόσος κόσμος ανταποκρίθηκε. Ο κόσμος είχε ελπίδα. Το μπάσκετ επέστρεψε στην Ελλάδα. Είχαμε τη στήριξη του κόσμου. Παρότι μείναμε ένα ματς μακριά από τα μετάλλια. Ζητωκραύγαζαν για εμάς και την σημαία. Έβλεπαν τα ματς εκατομμύρια άνθρωποι και αυτό είναι τέλειο. Είμαι λίγο κουρασμένος σωματικά και πνευματικά αλλά είμαι ενθουσιασμένος για τη νέα σεζόν”.
 
Για το κίνητρο του για την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου:

 “Προσπαθώ πάντα να ενισχύσω τις πιθανότητές μου. Θεωρώ τον εαυτό μου ευλογημένο που είμαι σε αυτή την πόλη, δεν παίρνω τίποτα ως δεδομένο. Ήταν ωραίο το αίσθημα της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Ζήλεψα τώρα λίγο με το Γκόλντεν Στέιτ και με την παρέλαση που έκαναν για την κατάκτηση του πρωταθλήματός τους. Ξέρεις αυτό το συναίσθημα τώρα και ότι έχεις χάσει το πρωτάθλημα. Ελπίζω ο Θεός να μας ευλογήσει να πάρουμε και άλλον τίτλο. Εάν όχι έτσι θα είναι το σχέδιο Του, όμως εγώ θα προσπαθώ να κάνω πάντα το καλύτερο δυνατό, να δουλεύω με το σώμα μου, να δουλεύω με τους συμπαίκτες μου, θα προσπαθώ να κερδίζω παιχνίδι και αυτό που έχει περισσότερη σημασία από όλα, θα προσπαθώ να παίζω μπάσκετ”.


Για το παιχνίδι στο Άμπου Ντάμπι: 

“Είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Αρχικά να πω πάντα χαίρομαι για τα διεθνή παιχνίδια. Πολύς κόσμος αγαπά το παιχνίδι έξω από τις ΗΠΑ και χαίρομαι να μοιράζομαι την χαρά μου. Είμαι ενθουσιασμένος για όλο το κομμάτι”.

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram