Γ. Αντετοκούνμπο: «Για τα επόμενα 10 χρόνια στην Εθνική με τα αδέλφια μου»

Με αφορμή την μίνι-ταινία διάρκειας 12 λεπτών για το ταξίδι του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο διεθνής Έλληνας σούπερ σταρ παραχώρησε συνέντευξη στο ESPN, εξηγώντας μεταξύ άλλων τι σήμαινε ο πανηγυρισμός που είχε κάνει με το στέμμα, τονίζοντας χιουμοριστικά ότι δεν ανταγωνίζεται τον “βασιλιά” Λεμπρόν Τζέιμς, γιατί δεν θέλει να νευριάσει και του ρίξει 50 πόντους στο επόμενο παιχνίδι μεταξύ των ομάδων τους.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε στο ESPN, υπογραμμίζοντας ότι 

“Ο κόσμος με αποκαλεί μόνο “Greek Freak” και όχι “Nigerian Freak”. Ο κόσμος όμως πρέπει να καταλάβει ότι δεν είμαι μόνο Έλληνας ή Νιγηριανός. Στο ξεκίνημα οι γονείς μου ένιωθαν περίεργα. Δεν μπορείς να διαλέξεις το παρατσούκλι, αλλά μπορώ να πω στον κόσμο ότι γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ελλάδα, αλλά ξέρω πράγματα και για την Νιγηρία. Δεν είμαι ένα πράγμα. Στα παιδιά μου μαθαίνω και την ελληνική και την νιγηριανή κουλτούρα μου. Αυτό έκαναν οι γονείς μου και αυτό κάνω και εγώ. Είναι καλό ότι μπορώ να μοιραστώ την ιστορία μου και να καταλάβει ο κόσμος από πού είμαι”.

Ο Γιάννης αναφέρθηκε και στην ευτυχία που αισθάνθηκε που έπαιξε το καλοκαίρι μαζί με τον Θανάση και τον Κώστα Αντετοκούνμπο στο EuroBasket 2022: “Αυτό ήταν ένα από τα καλύτερα καλοκαίρια της ζωής μου. Έπαιξα με τα αδέλφια μου στην Εθνική και είδα πώς έχουν δουλέψει και μπορούσα να τους συμβουλεύσω, να παίξω μαζί τους και εναντίον τους, να μοιραστούμε τα αποδυτήρια. Ενθουσιάστηκα όταν έβαζαν κάποιο σουτ. Δεν το παίρνω δεδομένο και αν μπορούσα να το ξαναζήσω τα επόμενα 10 χρόνια της καριέρας μου, κάτι που θα δούμε αν θα γίνει, θα ήθελα να το κάνω”.

Στην συνέχεια ο Γιάννης στάθηκε σε αυτό που ανέφερε και στην μίνι ταινία, ότι στην Ελλάδα ήταν Νιγηριανός και στην Νιγηρία θεωρείτο Έλληνας: “Στην Ελλάδα μου έλεγαν ότι δεν ήμουν αρκετά Έλληνας. Ξέρω ποιος είμαι. Όταν ήμουν μικρός με πείραζε αυτό. Μου έλεγαν ότι δεν ήμουν αρκετά Έλληνας, ότι είμαι Νιγηριανός. Δεν έχω το ίδιο δέρμα. Μου έλεγαν να πάω πίσω στους Νιγηριανούς φίλους μου.

Στην Νιγηρία μου έλεγαν ότι δεν είμαι αρκετά Νιγηριανός επειδή δεν μιλούσα την γλώσσα. Ότι δεν καταλάβαινα ίγκμπο. Αυτό δεν στέκεται εμπόδιο στο από πού είμαι. Τώρα είμαι αρκετά ώριμος για να καταλάβω ότι είμαι και τα δύο και να καταλαβαίνω ότι δεν έχει σημασία τι σκέφτεται ο κόσμος για εμένα. Σημασία έχουν οι αξίες που μου έδωσαν οι γονείς μου”.

Για τον Λεμπρόν Τζέιμς και τον πανηγυρισμό με το στέμμα: 

“Δεν ήταν κάποια επίθεση στον ΛεΜπρόν. Το όνομά μου, Αντετοκούνμπο, σημαίνει “το στέμμα επέστρεψε από το εξωτερικό”. Αυτό κουβαλάω σε όλη την ζωή μου. Είμαι πρίγκιπας στο χωριό μου. Δεν κάνω πλάκα. Ο πατέρας μου στο χωριό του δεν ήταν βασιλιάς, αλλά ήταν υπεύθυνος για τα θέματα της θρησκείας. Πήραν την γη από τους γονείς τους και την φρόντισαν. Μην νευριάσει όμως ο Βασιλιάς ΛεΜπρόν και μου ρίξει 50 πόντους στο επόμενο παιχνίδι μας”.

Απάντηση