Ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο του φιλικού αγώνα με τον Προμηθέα στην Πάτρα (36-30), αλλά… πάτησε το γκάζι και με κορυφαίο τον ΜακΚίσικ (21π.), έκανε την ανατροπή και επικράτησε 81-72.

Ακόμα μία φιλική νίκη για τον Ολυμπιακό, που συνεχίζει το «χτίσιμό» του ενόψει της έναρξης της νέας σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Οι «ερυθρόλευκοι» είδαν τον Προμηθέα να τους ζορίζει στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο έκλεισε στο 36-30 για τους Πατρινούς, αλλά… πάτησαν το γκάζι και με κορυφαίο τον ΜακΚίσικ (21π.), έκαναν την ανατροπή και επικράτησαν, τελικά, 81-72. Το συγκεκριμένο παιχνίδι, φυσικά, ήταν και πρόβα τζενεράλε για τις δύο ομάδες, καθώς θα τεθούν αντιμέτωπες και στον ημιτελικό του Super Cup.

Εκτός του ΜακΚίσικ, οι Μπλακ και Πίτερς σκόραραν 15 και 12 πόντους αντίστοιχα, ενώ για τους γηπεδούχους ο Κουλμπόκα είχε 22 (με 6 τρίποντα) και ο Σίμπσον προσέθεσε 11.

Για τους νταμπλούχους Ελλάδας δεν αγωνίστηκαν Σλούκας, Λαρεντζάκης, Παπανικολάου, Βεζένκοβ και φυσικά ο Φαλ, που αύριο (18/09, 21:30) διεκδικεί το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ με τη Γαλλία. Λόγω, εξάλλου, των απουσιών, οι Πειραιώτες δεν θα αντιμετωπίσουν τη Μακάμπι (Τρίτη 20/09) όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο. Οι Ισραηλινοί, αντίθετα, θα παίξουν με τον Προμηθέα -από τον οποίο δεν αγωνίστηκε ο Τανούλης, που αναμένεται να επιστρέψει τη Δευτέρα (19/9) στις προπονήσεις.

Σε γενικές γραμμές, ο Προμηθέας είχε τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός είχε πολύ καλή παρουσία κυρίως στην τελευταία περίοδο, όταν ξέφυγε 65-53 στο 32′. Η διαφορά έφτασε και στους 15 πόντους (σκορ 76-61 στο 37′) και οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τη φιλική νίκη.

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading